torstai 8. tammikuuta 2015

Minttu-suklaapikkuleivät

Sain joululahjaksi ihanan Suklaa-leivontakirjan. Sieltä bongasin heti minttuiset ihanuudet - täytetyt pikkuleivät. Monta muuta reseptiäkin pääsi kokeilulistalle, miltei koko kirja... Tein pikkuleipiin hieman erilaisen pohjan mitä alkuperäisessä ohjeessa, ja muuten resepti on melkein sama. Paljon leiponeena ei meinaa malttaa olla tuunaamatta reseptejä... Pikkuleivät onnistuivat ihanasti, ja eräs maistelijoista huomautti niiden muistuttavan minttudominoita. Aika herkullisilla vesillä siis liikutaan.
 
Pikkuleivät vain paranevat säilytyksessä, ja ne säilyvät jääkaapissa ainakin viitisen päivää. Täyttämättömät säilyvät huoneenlämmössä viikkoja.
 

 
 
 
Minttu-suklaapikkuleivät
  • riittävyys: noin 24 täytettyä pikkuleipää, halkaisija 3 m
  • valmistusaika: aktiivinen noin 1 h + passiivinen 1-2 h
  • säilyvyys: täyttämättömät viikkoja huoneenlämmössä, täytetyt viitisen päivää jääkaapissa
 
pikkuleivät:
125 g voita tai margariinia
125 g = 1,25 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
40 g = 1 dl kaakaojauhetta
210 g = noin 3,5 dl vehnäjauhoja
 
täyte:
200 g = noin 3 dl tomusokeria
50 g voita tai margariinia
maitoa
1 tl piparminttuaromia
(vihreää elintarvikeväriä)
 
koristeluun:
pari palaa tummaa suklaata

 
 
Leivo pikkuleivät. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vatkaimen pienimmällä teholla vaahtoon.
 
Vuoraa kaksi peltiä leivinpapereilla. Kauli taikinasta noin 3 mm paksu levy ja ota siitä pyöreällä muotilla noin 3 cm halkaisijaltaan olevia pikkuleipiä. (Voit myös käyttää pikkuleipäpursotinta.) Nostele pikkuleivät pelleille. Paista pikkuleipiä pelti kerrallaan, uunin keskitasolla 200 asteessa noin 8 minuuttia. Valmiit pikkuleivät ovat vielä aavistuksen pehmeitä painettaessa. Anna pikkuleipien jäähtyä ennen täyttämistä.


Täytä pikkuleivät. Sekoita tomusokeri ja voi murumaiseksi seokseksi lusikalla. Lisää vähitellen maitoa, kunnes kreemi on paksua mutta jotakuinkin levittyvää. Mausta minttuaromilla ja värjää halutessasi vihreäksi.

Jaa täyte puolille pikkuleivistä ja nosta aina toinen keksi päälle. Laita jääkaappiin.


Viimeistele suklaalla. Sulata suklaa mikrossa ja lusikoi se pakaste- tai leipäpussiin. Leikkaa kulmasta pieni pala pois ja pursota pikkuleipien päälle koristekuvioita.

Anna maustua jääkaapissa tai nautiskele heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)