torstai 1. tammikuuta 2015

Meikkipussi - vaihekuvallinen teko-ohje

Pikkusiskoni pyysi minut ompelemaan hänelle meikkipussin. Ompelu on aina yhtä ihanaa, joten mitäpä siinä muuta kuin töihin! Valitsin vuorikankaaksi valkoista ja päälliskankaaksi tummaa, pehmeää farkun näköistä kangasta. Nappasin sen roskiin menossa olleista farkuista. Ompelin meikkipussiin myös pienen taskun, mutta sen voi jättää poiskin. Käytin samaa kangasta kuin vuoressakin.
 
Toivon, että ohjeesta saa selkoa. Otin vaihekuvat ja yritin selittää asiat selkeästi, mutta kysykää jos jotain kohtaa ei ymmärrä.
 
 
 
 
 
 
 
 
Lisäsin vielä myöhemmin meikkipussiin pitsikankaasta tehdyn koristeen, jonka keskellä on kukka.
 
Meikkipussi

päälliskangasta
vuorikangasta
20 cm vetoketju

 
 
Aloita tekemällä kaava. (Vaaleat, ulommat viivat tarkoittavat saumavaraa.)
Leikkaa sitten kankaat; tarvitset vuorikappaleen, taskukappaleen ja päälliskappaleen.


 
 
 
 
 
Taskukappaleen jokaisessa reunassa on siis 2 cm saumavara. Ompele taskun jokaiseen reunaan päärme. Kiinnitä tasku sen jälkeen vuorikappaleen toisen sivun keskelle. Älä ompele yläreunaa!
 


 
 
Kiinnitä vetoketju: Laita päälliskappaleen toinen yläreuna ja vetoketju vastakkain - eli siis oikeat puolet vastakkain. Laita sen jälkeen vuorikappale nurja puoli ylöspäin ja oikea puoli vetoketjua vasten. Vetoketju jää kankaiden väliin. Neulaa ja ompele yläreuna mahdollisimman läheltä vetoketjua.
 
 
 
 
Avaa vetoketju ja ompele myös toinen sivu kiinni vetoketjuun: Ensin päälliskappaleen yläreunan oikea puoli ja vetoketjun oikea puoli vastakkain, ja sitten vielä päälle vuorikangas nurja puoli ylöspäin. Neulaa ja ompele.
 
 
 
Tarkista että vetoketju on hyvin kiinni ja kaikki näyttää hyvältä.
 

 
Ompele sitten reunat ja kulmat. Aloita reunoista, ompele oikeat puolet vastakkain punaisten viivojen osoittamalla tavalla. Pidä vetoketju auki! Jätä vuorikankaan toiseen sivuun kääntöaukko. Ompele reunojen jälkeen kulmat kuvan osoittamalla tavalla.
 

Käännä pussukka ja tarkista, että kaikki näyttää hyvältä. Ompele sitten vuorikankaan kääntöaukko kankaan värisellä langalla kiinni.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)