maanantai 12. tammikuuta 2015

Mariannemokkapalat

Olin mummolassa leipomassa, kun mummuni valitteli joulukarkkien valtavaa määrää. Käväisin katsomassa karkkipöytää ja sieltä sainkin ideani näihin leivoksiin.
 
Leivosten pohja on perinteinen käyttämäni resepti. Lopputulos on aina mielettömän mehevä ja pehmeä. Siihen yhdistin helpon suklaakreemin, joka vain levitetään päälle. Päälle pääsivät ne karkkipöydässä odotelleet mariannet. Rouhin ne terävällä veitsellä, mutta blenderiäkin voi käyttää.
 
Pahoittelut vielä kuvasta, otin sen kännykälläni kun kamera oli jäänyt kotiin.
 
 
 
 


Mariannemokkapalat
  • riittävyys: 16 leivosta
  • valmistusaika: aktiivinen noin 1 h + passiivinen 1-2 h
  • säilyvyys: ainakin 3 päivää jääkaapissa
  • vuoka: noin 20 x 30 cm suorakulmainen vuoka leivinpaperilla vuorattuna

pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g voita tai margariinia
1,25 dl vettä
0,5 dl piimää, maitoa tai maustamatonta jogurttia
1 kananmuna
 
kuorrute:
120 g  = 2 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
10 g voisulaa
1 rkl kahvia
maitoa
 
koristeluun:
40 g = 8 mariannekarkkia rouhittuna / marianne crushia
 
 
Leivo pohja. Sekoita jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään. Kiehauta vesi ja voi kattilassa ja kaada kuivien aineiden päälle. Lisää myös muna ja maito/piimä/jogurtti. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan. Paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia, kunnes pinta on kimmoisa. Anna jäähtyä noin puoli tuntia.
 
Kuorruta ja koristele. Sekoita tomusokeri, kaakaojauhe, voisula ja kahvi sekaisin, lisää tarvittaessa maitoa. Jos seoksesta tulee liian löysää, lisää tomusokeria. Kuorrutteen kuuluu olla paksumpaa kuin tavallisten mokkapalojen, siis paksua suklaakreemiä. Levitä kreemi pohjlevylle ja ripottele mariannerouhe päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa noin puoli tuntia ja leikkaa sitten leivoksiksi.

2 kommenttia:

  1. Sattumalta löysin blogisi ja aivan mahtavia ohjeita!!! Etsiskelen usein tällaisia konsteilemattomia helposti ja nopeasti toteutettavia reseptejä ja täältä niitä löytyi vinopino!! Tähän blogiin palaan takuu varmasti jatkossa ja usein! :) Hyvästi herkku lakko... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentistasi, se piristi aamuni! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)