perjantai 30. tammikuuta 2015

Kangaskassin ompeluohje

Väsäsin perjantai-illan kunniaksi ompeluohjeen perinteiselle kangaskassille. Kuvissa näkyvän kassin annoin ystävälleni, toivottavasti miellytti..! Kangaskassin kokoa voi muutella miten tykkää, ohjeen mitoilla tulee sellainen perinteisen kokoinen, ei mikään valtava.
 
Kangasvalintani oli niin tumma, että vaihekuvat eivät oikein olleet selviä. Saatte nyt tyytyä tietokoneella tehtyyn.
 
 
 

 
 
 
 
Kangaskassin ompeluohje
 
Tarvitset kaksi kappaletta taitteelta leikattuja kangaskappaleita. Lisäksi myös kahvoihin kangasta. Kuvassa punainen esittää päälliskangasta ja harmaa vuorikangasta. Jos tahdot jonkin kuvion kassiin, aplikoi se tässä vaiheessa kiinni päälliskankaaseen. Itse leikkasin sydämen ja kirahvin vapaalla kädellä farkusta ja aplikoin kiinni.

Ompele sitten kangaskappaleet pusseiksi. Oikeat puolet vastakkain ja suoralla ommellen noin 1 cm reunasta. Jätä vuorikappaleeseen nyrkin mentävä kääntöaukko.

 
 
Ompele sekä vuori- että päälliskappaleeseen nurjalle puolelle nurkat, yhteensä 4 kpl. Ompele noin 3 cm etäisyydeltä kulmasta (katso tummempaa viivaa) ja leikkaa kolmiot pois.

Seuraavaksi kassille kahvat. Silitä molempiin kappaleisiin keskitaite (1). Taita reunat sitten keskitaitteelle (2) ja silitä. Taita vielä kerran ja ompele avoin sivu reunaltaan kiinni (3).

 
Kiinnitä kahvat päälliskankaaseen. Ompele ne kiinni reunan vierestä. Älä ompele pussin suuta koko matkalta, vaan vain kiinnitä kahvat. Merkitse kahvojen paikat vuorikankaaseen pienillä lovilla, jotta kohdistus on myöhemmin helpompaa.
 
Aseta pussukat oikeat puolet vastakkain. Uloimpana on siis vuorikankaan nurja puoli. Kassin kahvat jäävät kankaiden väliin. Kohdista kankaat lovien avulla ja ompele 1 cm päästä suoralla ompeleella.
 
Käännä kassi ja tikkaa kääntöaukko kiinni.
Ompele kassin yläreuna lopuksi suoralla ompeleella noin sentin päästä. Ole tarkkana että vuori- ja päälliskankaan raja asettuu hyvin!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)