keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Helppo feta-jauhelihapiirakka

Suolaiset piirakat ovat vain niin hyviä, siitä ei pääse mihinkään. Niitä voi nautiskella aamupalalla. Tai brunssilla. Tai lounaalla, päivällisellä, illallisella tai iltapalalla. Ja silloin kun tekee mieli. Suolaiset piirakat eivät myöskään ole vaikeita valmistaa - päinvastoin. Melko nopeitakin ne ovat, pisin aika menee paistamiseen. Tällä kertaa soveltelin taas jääkaapista löytyvistä aineksista herkullisen piirakan. Täytteenä on pääasiassa jauhelihaa ja fetaa.
 
Ps. Leivontaa rakkaudella / Landor's osallistuu taas ensi ravintolapäivään 15.2. Lisätietoa: Kahvila Landor's - Ravintolapäivä 15.2.
 
 
 
 
 
Feta-jauhelihapiirakka
  • riittävyys: 8-10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen noin 30 min + passiivinen 40 min
  • säilyvyys: jääkaapissa ainakin pari, kolme päivää, voi pakastaa
  • vuoka: halkaisijaltaan noin 27 cm piirakkavuoka voideltuna
  • vinkki: kolminkertaista ainekset ja tee piirakka pellille
 
valitse pohja:
 
1.
1 dl ruisjauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
noin 2 dl perunamuusia
0,25 dl öljyä
 
2.
1 dl ruisjauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
100 g voita tai margariinia
0,5 dl vettä
 
täyte:
noin 100 g fetajuustoa kuutioina
100-200 g ruskistettua jauhelihaa
muutama aurinkokuivattu tomaatti pilkottuna
halutessasi myös hieman oliiveja
2-3 dl juustoraastetta
2 kananmunaa
2 dl maitoa, ranskankermaa, maustamatonta jogurttia tai kermaviilia
 
 
Tee pohja.
1. Sekoita kuivat aineet ja lisää muut joukkoon.
2. Sekoita kuivat aineet ja nypi joukkoon voi. Lisää viimeisenä vesi.
Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
 
Täytä piirakkapohja. Ripottele pohjan päälle feta, jauheliha ja halutessasi aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit. Ripottele juustoraaste viimeisenä päällimmäiseksi. Sekoita maito ja kananmunat keskenään ja valuta piirakan päälle. Paista 200 asteessa noin 30-40 minuuttia kunnes pinta on saanut hieman väriä. Tarjoile kylmänä tai lämpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)