lauantai 27. joulukuuta 2014

Sitruunamoussea granaattiomenalla

Granaattiomena ei näytä aivan tavalliselta omenalta. Sen kuori on paksu ja punertavan nahkamainen, syötäväksi kelpaamaton. Granaattiomenasta käytetään yleensä siemenet, joskus myös mehu. Siemeniä käytetään salaateissa, leivonnaisissa ja jälkiruoissa. Granaattiomenan maku on hyvin raikas, muttei mitenkään hurjan vahva. Sen vuoksi se sopii erilaisten leivosten ja kakkujen koristeeksi peittämättä leivonnaisen makua.
 
Granaattiomenan siementen irrottaminen ei ole vaikeaa. Aluksi hedelmää kannattaa pyöritellä pöytää vasten, jotta siemenet ja mehu irtoavat helpommin. Tämän jälkeen granaattiomena halkaistaan ja leikataan siementen välissä olevia vaaleita kalvoja pitkin lohkoiksi. Siemenet kannattaa irrottaa lautasen päällä niin, että myös hedelmästä irtoava mehu tulee talteen.
 
Suosittelen lämpimästi kokeilemaan moussea; se sopii esimerkiksi uudenvuoden jälkiruoaksi.
 
 
 


Sitruunamoussea granaattiomenalla
  • riittävyys: 4-6 annosta
  • valmistusaika: aktiivinen noin 20 min
  • säilyvyys: moussen voi tehdä ja annostella monta tuntia ennen, mutta jälkiruoan viimeistely granaattiomenalla kannattaa tehdä vasta tunnin ennen tarjoilua

1 prk = 250 g mascarponejuustoa
150 g ranskankermaa
0,5 dl sokeria
2 sitruunan raastettua kuorta
3 rkl sitruunamehua
1 granaattiomena


Vaahdota kulhossa mascarpone, ranskankerma, sokeri, sitruunan kuori ja -mehu. Lusikoi tai pursota seos tarjoilumaljoihin. Halkaise granaattiomena ja leikkaa lohkoiksi kalvojen kohdilta. Irrota siemenet lohkoista suuren kulhon päällä, jotta neste ja siemenet valuvat kulhoon. Koristele annokset siemenillä ja mehulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)