sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Ruusukaalipiirakka

Tässä loistava suolainen herkku uudenvuoden menuun! Suolaisia piirakoita on netti ja kirjat pullollaan, mutta ensimmäiseksi ei varmaankaan tule mieleen yhdistää ruusukaalia piirakkaan. Sain idean tämän vuoden Kaikkien aikojen jouluherkut -lehdestä. Siinä oli herkullisen kinkku-ruusukaalipiirakan ohje, mutta sitä en käyttänyt kuin inspiraation saamiseen. Suolaiset piirakat ovat siitä upeita, että niihin voi upottaa melkein mitä vain - niin eiliset perunamuusin jämät kuin pakastimesta löytyvät kinkkusuikaleetkin. Reseptissä on kahden pohjan ohjeet, ja niistä voi valita raaka-ainevarastojen mukaan sopivamman.
 
Huomenna luvassa vielä ihanan lime-suklaakakun ohje, johon hullaantuu varmasti. Se sopii hyvin uudenvuoden jälkiruoaksi ja kakun voi valmistella hyvissä ajoin.
 
 

 
 
 
 
 
Ruusukaalipiirakka
  • riittävyys: 8-10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen noin 30 min + passiivinen 40 min
  • säilyvyys: jääkaapissa ainakin pari, kolme päivää, voi pakastaa
  • vuoka: halkaisijaltaan noin 27 cm piirakkavuoka voideltuna
  • vinkki: kolminkertaista ainekset ja tee piirakka pellille
 
valitse pohja:
 
1.
1 dl ruisjauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
noin 2 dl perunamuusia
0,25 dl öljyä
 
2.
1 dl ruisjauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
100 g voita tai margariinia
0,5 dl vettä
 
täyte:
noin 200-300 g ruusukaaleja
aurajuustoa tai muuta voimakkaan makuista juustoa
1-2 dl savulammasta, kinkkua tai muuta lihaa suikaleina
1 dl juustoraastetta
2 kananmunaa
2 dl maitoa, ranskankermaa, maustamatonta jogurttia tai kermaviilia
 
 
Tee pohja.
1. Sekoita kuivat aineet ja lisää muut joukkoon.
2. Sekoita kuivat aineet ja nypi joukkoon voi. Lisää viimeisenä vesi.
Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
 
Täytä piirakkapohja. Pese ruusukaalit, leikkaa kanta pois ja puolita. Ripottele aurajuusto muruina piirakan pohjalle, sen jälkeen lihasuikaleet, asettele lopuksi ruusukaalit päälle. Ripottele juustoraaste viimeisenä päällimmäiseksi. Sekoita maito ja kananmunat keskenään ja valuta piirakan päälle. Paista 200 asteessa noin 30-40 minuuttia kunnes pinta on saanut hieman väriä. Tarjoile kylmänä tai lämpimänä.

2 kommenttia:

  1. Mehevän näköinen piirakka. :) Minäkin hommasin tuon saman jouluruokalehden, siitä on löytynyt kyllä monta kivaa reseptiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Se lehti kyllä kannatti ostaa, niin herkullisia reseptejä. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)