maanantai 8. joulukuuta 2014

Luukku 8 - Macadamiablondiet

Olen vain kerran aiemmin tehnyt blondieita, eli valkosuklaisia brownieita. Kuiva-ainekaapista löytyi myös hieman macadamiapähkinöitä; mikäpä olisikaan sen parempi makupari? Näiden ainesten perusteella lähdin etsiskelemään sopivaa reseptiä. Kahlattuani reseptikirjojeni brownie-reseptit läpi siirryin internettiin. Löysin sopivan reseptin tästä englanninkielisestä blogista ja muunsin sen sopiviin suomalaisiin mittoihin.
 
 
 
 
 
 
Macadamia-valkosuklaablondiet
  • riittävyys: 18 blondie-leivosta
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen noin 30 min
  • säilyvyys: ainakin 3 päivää jääkaapissa
  • vuoka: noin 25x35 cm vuoka leivinpaperilla vuorattuna

250 g voita
3,5 dl fariinisokeria
1 tl vanilja-aromia tai 1 rkl vaniljasokeria
2 kananmunaa
7 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
400 g valkosuklaata rouhittuna
2 dl macadamiapähkinöitä - rouhi esim. tehosekoittimessa tai lihanuijalla



Paahda ensin macadamiapähkinärouhe. Levitä rouhe pellille leivinpaperille ja paahda uunin keskitasolla 175 asteessa muutama minuutti. Tarkkaile, etteivät ne ehdi palaa!

Vaahdota voi ja fariinisokeri. Lisää vanilja-aromi tai -sokeri, sen jälkeen munat yksitellen hyvin vaahdottaen. Sekoita leivinjauhe ja jauhoihin, ja lisää seos vaahtoon yleiskoneen tai sähkövatkaimen pienimmällä teholla sekoittaen. Kääntele lopuksi paahtunut pähkinärouhe ja valkosuklaarouhe taikinan joukkoon.

Kaavi taikina vuokaan ja taputtele jauhotetulla kädellä tasaiseksi. Paista 175 asteessa noin 25-30 minuuttia. Valmis blondielevy on vielä hieman taikinainen, mutta reunat ovat kiinteytyneet ja saaneet aavistuksen väriä. Älä paista liikaa!
 
Anna levyn jäähtyä hetken ja leikkaa sitten leivoksiksi. Blondiet ovat parhaimmillaan levättyään yön yli jääkaapissa.

 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)