sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Luukku 7 - Valkosuklainen jouluhalko

Tein vuosi sitten perinteisen jouluhalon suklaakreemillä kuorrutettuna. Tällä kertaa halusin kokeilla jotain uutta, joten päädyin valkosuklaiseen halkoon. Pohjana on perinteinen kaakaokääretorttupohja, välissä puolukkasurvosta ja valkosuklaakreemiä, ja lopulla kreemillä kuorrutetaan koko komeus. Maut toimivat keskenään ja sopivat tähän vuodenaikaan.
 
Oletko sinä koskaan kokeillut jouluhalkoa? Kerro kokemuksesi kommentilla, olisi mukava kuulla erilaisista versioista!
 




Valkosuklainen jouluhalko
  • riittävyys: 8-12 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 1 h + passiivinen vajaa 1 h
  • säilyvyys: pari, kolmekin päivää jääkaapissa
  • vuoka: leivinpaperilla vuorattu uunipelti
pohja:
4 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
0,5 dl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
 
täyte ja kuorrute:
4 dl puolukoita
2,5 dl flora vispiä
250 g maitorahkaa
100 g valkosuklaata sulatettuna
 
 
Leivo ensin pohja. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilöiden. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi puulastalla. Kaada leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin. Paista 225 asteessa 7-10 minuuttia. Kippaa levy sokeroidulle leivinpaperille ja peitä liinalla. Anna jäähtyä.
 
Täytä kääretorttulevy. Survo puolukat soseeksi. Vaahdota vispikerma paksuksi ja sekoita joukkoon maitorahka sekä valkosuklaasula. Levitä puolukkasose kääretorttulevylle ja levitä soseen päälle puolet valkosuklaavaahdosta. Kääri levy rullalle ja laita jääkaappiin vetäytymään.

Kuorruta ja viimeistele. Leikkaa kääretorttu kolmeen osaan kuvan osoittamalla tavalla ja asettele ne halon muotoon. Levitä loppu valkosuklaavaahto halon päälle. Kuorrutteeseen voi tehdä painaumia palettiveitsellä tai haarukalla, jolloin siitä tulee aidomman näköinen. Laita kääretorttu vielä hetkeksi jääkaappiin ennen tarjoilua. Nauti. ♥

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)