lauantai 6. joulukuuta 2014

Luukku 6 - Siniristidonitsit

Tänään juhlistetaan itsenäisyyspäivää. Jo aikaisemmin tänä syksynä julkaisin Itsenäisyyspäivän puolukka-kinuskileivosten reseptin, ja viime vuonna blogissa nähtiin siniristipiirakka. Nyt joulukuun 6. päivänä on aika julkaista taas uusi herkullinen resepti, jonka lopputuloksessa näkyy Suomi ja sen itsenäisyys sinisen ja valkoisen väreissä. Nauttikaahan itsenäisyyspäivästä!
 
 
 
 
 
 
Siniristidonitsit
  • riittävyys: 12 donitsia
  • säilyvyys: pari, kolmekin päivää jääkaapissa
  • valmistusaika: aktiivinen 20 min + passiivinen noin 20 min
  • vuoka: voideltu ja korppujauhotettu 12-koloinen donitsivuoka
donitsit:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1,25 dl maitoa
1 kananmuna
2 rkl sulatettua voita

kuorrute:
1 tl vaniljasokeria
4 dl tomusokeria
25 g voisulaa
maitoa
 
koristeluun:
sinisiä nonparelleja
 

Leivo donitsit. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri, sokeri ja kardemumma kulhossa. Lisää maito, muna,  sula voi ja sekoita kunnes massa on tasaista.  Lusikoi taikina pursotuspussiin. Pursota  taikina tasaisesti koloihin ja paista donitseja 220 asteessa noin 8 minuuttia. Valmiit donitsit ovat vaaleita pinnaltaan mutta alapuoli on saanut väriä. Anna hiukan jäähtyä ennen irrottamista.
 
Tee kuorrute. Sekoita tomusokeri, vaniljasokeri ja voisula sekaisin. Lisää maitoa pikkuhiljaa sekoitellen, kunnes kuorrute on sopivan juoksevaa. Kasta donitsit kuorrutteeseen yksi kerrallaan ja koristele ne sitten sinisillä nonparelleilla. Voit myös halutessasi levittää kuorrutteen palettiveitsellä.
 
Laita donitsit hetkeksi jääkaappiin ja nautiskele ne sitten Linnan juhlia katsoen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)