perjantai 5. joulukuuta 2014

Luukku 5 - Jouluinen omenapiirakka

Puissa notkuvat talviomenat suorastaan kerjäsivät päästä käyttöön. Mikäpä niiden kanssa olisi sopinut paremmin yhteen kuin mausteet? Kanelia, inkivääriä, neilikkaa ja tietysti hieman tummaa siirappia. Ja niin on jouluinen omenapiirakka valmis.


 
 
 
Jouluinen omenapiirakka
  • riittävyys: 8-10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 30 min
  • säilyvyys: kolmekin päivää jääkaapissa foliolla tai kelmulla suojattuna
  • vuoka: noin 27 cm halkaisijaltaan oleva piirakkavuoka voideltuna
pohja:
100 g voita tai margariinia
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
täyte:
2 dl maustamatonta jogurttia, rahkaa tai kermaviiliä
2 rkl sokeria
1 kananmuna
2-3 omenaa
0,5 tl kanelia
maustemitallinen inkivääriä
maustemitallinen neilikkaa
1 tl tummaa siirappia
 
Leivo pohja. Sekoita pehmeän rasvan joukkoon sokeri, lisää kananmuna. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
 
Tee täyte. Sekoita sokeri ja kananmuna jogurtin/rahkan/kermaviilin joukkoon. Kaada pohjan päälle. Viipaloi omenat ja sekoita viipaleiden joukkoon mausteet sekä siirappi. Nostele omenapalat täytteen päälle.
 
Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa noin 20-25 minuuttia. Tarjoile lämpöisenä tai jääkaappikylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)