torstai 4. joulukuuta 2014

Luukku 4 - Marianne-suklaajäädyke

Marianne ja suklaa sopivat makupariksi todella hyvin. Ne toimivat yhdessä myös jäädykkeen muodossa. Raidat tekevät jäädykkeestä kauniin ja maku on mitä ihanin. Jäädyke sopii loistavasti joulupyhien jälkiruoaksi, sillä sen voi tehdä parikin viikkoa etukäteen pakastimeen.



 
 
 
Marianne-suklaajäädyke
  • riittävyys: noin 8 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen väh. 4 h
  • säilyvyys: parikin viikkoa pakastimessa
  • vuoka: jäädyke- tai kakkuvuoka
  • vinkki: jos et tykkää voimakkaasta mariannen mausta, vähennä määrää 0,5 desiin
2 dl vispikermaa
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
50 g tummaa suklaata
1 rkl kaakaojauhetta
40 g = 0,75 dl mariannerouhetta
 
koristeluun:
suklaarouhetta
 
 
Sulata suklaa ja jätä jäähtymään. Vaahdota kerma paksuksi vaahdoksi. Vatkaa myös muna ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vaahdot varovasti nostellen. Ota vajaa puolet jäädykemassasta toiseen kulhoon ja sekoita siihen mariannerouhe. Sekoita loppuun jäädykemassaan suklaasula ja kaakaojauhe.
 
Levitä vuokaan vajaa puolet suklaamassasta, levitä päälle marianneosuus. Levitä loppu suklaaseos varovasti päälle. Laita pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi. Koristele halutessasi suklaarouheella.
 

2 kommenttia:

  1. Teen tätä tänään, mutta mietin että kannattaako kerma sekottaa munasokerivaahdon joukkoon vai munasokerivaahto kerman joukkoon? Vai onko sillä mitään väliä? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olen tehnyt kummallakin tavalla, sillä ei ole mitään väliä. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)