keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Luukku 3 - Suklaakonvehdit

Ostin Roomasta ihanat suklaalusikkamuotit, ja niitä piti tietysti testata. Päädyin tekemään pistaasipähkinä-valkosuklaakonvehteja sekä minttu-suklaakonvehteja. Molemmat olivat ihania, mutta hieman enemmän pidin pistaasikonvehdeista.
 
Konvehteja tehdessäni teen vain nopeutetun version temperoimisesta, mutta silti olen aina saanut ne onnistumaan.
 
 
 
 
 
Suklaalusikat
  • riittävyys: 3 lusikkaa / maku
  • valmistusaika: aktiivinen noin 10-15 min, passiivinen ainakin 6 h
  • säilyvyys: päiviä, viikkojakin huoneenlämmössä foliossa
  • muotit: lusikkakonvehtimuotit, saa ainakin Antti Airiolta (ja Rooman La Maisonilta...)
 
pistaasi-valkosuklaa:
60 g valkosuklaata
20 g = noin 0,25 dl kuorittuja (suolattuja) pistaasipähkinöitä rouhittuna
 
minttu-tummasuklaa:
60 g tummaa suklaata
noin 0,5 tl piparminttuaromia, maistele sopiva määrä
 
 
 
Rouhi suklaa ja laita puolet kuumennuksen kestävään kulhoon. Sulata mikrossa sulatusteholla. Sekoittele useasti, älä päästä suklaata kuumenemaan yli kädenlämmön. Sekoita loppu rouhe täysin sulaan suklaaseen ja odota, että sekin sulaa. Sekoita viimeisenä joukkoon pistaasipähkinärouhe / piparminttuaromi. Kummastakin mausta tulee kolme lusikan muotoista konvehtia.
 
Anna konvehtien jähmettyä huoneenlämmössä folion alla ainakin 6 tuntia. Niitä ei kannata yrittää irrottaa aikaisemmin, koska silloin ne  katkeavat helposti. Säilytä huoneenlämmössä foliossa.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)