keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Luukku 24 - Kinuskikonvehdit

Ainakin meidän perheessä poimitaan konvehtirasiasta aina toffeetäytteiset ensin. Jokunen aika sitten tein taas kinuskidonitseja ja kinuskia jäi hieman yli. Halusin kokeilla täytettyjä konvehteja. Ne onnistuivat, ja teko olikin paljon helpompaa mitä kuvittelin. Konvehteja voi täyttää myös kaupan valmiilla kastikkeella. Eräs päivä kokeilin myös hopeatoffeekinuskilla täytettyjä, kun tein lakritsidonitseja. Helppoa ja herkullista!
 
Blogini joulukalenterin tekeminen on ollut hieno elämys. Joulufiilistelijänä oli mahtava aloittaa joululeivonnaisten suunnittelu blogia varten jo lokakuussa. Kiitän teitä, rakkaat lukijat, blogini seuraamisesta. Ei blogia ilman lukijoita, vai mitä?  Tämän myötä toivotankin teille oikein hyvää Joulua! Nauttikaa ruuasta, hyvästä seurasta ja antamisen ilosta. ♥
 
 
 
 
 

 
 
Kinuskikonvehdit
  • riittävyys: noin 10 konvehtia
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen noin 1 h
  • säilyvyys: ainakin pari päivää jääkaapissa
  • "vuoka": konvehtimuotti tai jääpalamuotti
 
50 g tummaa tai maitosuklaata
noin 0,5 dl kinuskia
25 g tummaa tai maitosuklaata
 
 
Sulata 50 g suklaata mikrossa välillä sekoitellen. Jos tahdot välttää ns. rasvaraidat, älä päästä suklaata kuumenemaan. Sekoittele todella usein, aina noin 20 sekunnin sulatuksen jälkeen. Sulata suklaa mikron sulatusteholla! Jaa suklaasula noin 10 muotin koloon ja levittele suklaata lusikalla niin, että sitä menee myös reunoille reilu kerros. Laita noin puoleksi tunniksi jääkaappiin.
 
Jaa kylmä kinuski jähmettyneisiin suklaakuoriin. Laita jääkaappiin.

Sulata sillä aikaa loppu (25 g) suklaa, ja levitä se sitten varovaisesti kinuskin päälle. Sen olisi tarkoitus yltää reunoille asti, jotta kinuskin alla oleva suklaa ja se ottavat kiinni toisiinsa. Laita jähmettymään jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
 
Kumoa konvehdit varoen. Säilytä folion alla jääkaapissa tai nautiskele heti.
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)