tiistai 23. joulukuuta 2014

Luukku 23 - Jouluiset browniet

Myös kaikkien rakastamista brownieista on olemassa jouluinen versio; tavalliseen taikinaan on helppo sekoittaa jouluisia mausteita. Tein pari viikkoa sitten kummeilleni joululahjaksi näitä, kun resepti oli ensin testattu sopivaksi. Ohje on ihanan helppo, eikä vatkainta tarvita. Tomusokeri kruunaa leivokset kauniiksi.
 
 
 
 

 
 
 
Jouluiset browniet
  • riittävyys: 16 leivosta
  • valmistusaika: aktiivinen noin 20 min + passiivinen 40 min
  • säilyvyys: kolmisen päivää jääkaapissa
  • vuoka: noin 20x20 cm vuoka leivinpaperilla vuorattuna
 
120 g voita tai margariinia
100 g tummaa suklaata
200 g = 2,25 dl sokeria
100 g = 1,5 dl vehnäjauhoja
30 g = 1,75 dl kaakaojauhetta
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
0,25 tl neilikkaa
 
koristeluun
tomusokeria
 
 
Sulata suklaa ja voi mikrossa välillä sekoitellen. Voit sulattaa ne myös vesihauteessa. Lisää sulaneen seoksen joukkoon muut aineet. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 160 asteessa noin 30 minuuttia. Kypsän brownielevyn reunat ovat kiinteät, mutta keskus saa olla pehmeä ja tikkuun saa jäädä taikinaa.
 
Anna levyn jäähtyä. Leikkaa levy sitten leivoksiksi ja koristele halutessasi tomusokerilla. Browniet ovat hyviä lämpiminä, mutta todella herkullisia myös yön yli jääkaapissa levättyään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)