maanantai 22. joulukuuta 2014

Luukku 22 - Hopeatoffeejäädyke

Hopeantoffeen ystäville uusi resepti! Tein jo aikaisemmin donitseja hopeatoffeekuorrutteella, ja ne olivat suuressa suosiossa perheessäni. Hopeatoffeekinuskista innostuneena halusin kokeilla myös jäädykettä. Se onnistui hyvin - jäädykkeestä tuli selvästi lakritsainen. Jos pidät lakritsijäätelöstä, tätä kannattaa kokeilla.
 
Aina sanotaan, että kinuski pitää tehdä aidosta kuohukermasta. Tätä sääntöä olen myös noudattanut. Hopeatoffeekinuskissa on sama idea kuin tavallisessakin kinuskissa. Inspiraation iskiessä meillä ei kuitenkaan ollut kuohukermaa, joten päätin kokeilla kevytmaidolla. Ja kyllä, se onnistui. Jäädykkeessä se sekoitettiin muun massan joukkoon, joten hieman ehkä "rakeinen" koostumus ei haitannut eikä todellakaan maistunut, mutta koristeluun tarkoitetun hopeatoffeekinuskin aion tehdä jatkossa kuohukermasta. Mutta jäädykkeessä se toimi vallan mainiosti, voin suositella.
 
Joulu lähestyy hurjaa vauhtia. Lanttulaatikon olen tehnyt pakastimeen, perunalaatikon laitan tänään aluille imeltymään. Loput jäävätkin huomiselle ja aattoaamuksi. Rakastan hurjasti tätä joulunaikaa. Ennen kaikkea, saan leipoa niin itselle kuin lahjaksikin, mutta myös siksi, että tietynlainen rauha valtaa sisimpäni. En oikein osaa muuttaa tunteitani sanoiksi, mutta niin se vain on. Toivotankin kaikille oikein rauhaisaa joulunodotusta. Blogini joulukalenteri tietenkin jatkuu vielä, kaksi ihanaa reseptiä odottaa vuoroaan. Pysykäähän kuulolla. ♥
 
 
 

 
 
 
Hopeatoffeejäädyke
  • riittävyys: noin 8 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen noin 30 min + passiivinen vähintään 4 h
  • säilyvyys: viikkoja pakastimessa
  • vuoka: jäädykevuoka tai muu, melkein mikä tahansa käy
 
puoli pussia hopeatoffeita
1 dl maitoa (tai kuohukermaa)
2 dl vispikermaa
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
 
koristeluun:
nonparelleja
 
Aloita tekemällä hopeatoffeekinuski. Kuumenna maito tai kerma kattilassa, älä kiehauta. Lisää kääreistään poistetut hopeatoffeet ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä seosta sekoitellen noin 10 minuuttia. Kaada kastike toiseen astiaan ja nosta jääkaappiin jäähtymään.
 
Tee sitten jäädyke. Vaahdota vispikerma vaahdoksi. Vatkaa kananmuna ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi toisessa kulhossa. Sekoita vaahdot keskenään varovasti lastalla nostellen. Kääntele viimeisenä jäähtynyt hopeatoffeekinuski joukkoon. Kaada massa vuokaan ja pakasta vähintään 4 tuntia.
 
Kumoa jäädyke vuoastaan. Ota se noin 10 minuuttia ennen tarjoilua huoneenlämpöön pehmenemään. Koristele jäädyke halutessasi esimerkiksi nonparelleilla.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)