perjantai 19. joulukuuta 2014

Luukku 19 - Helpot suklaatryffelit

Ajatus itse tehdyistä suklaatryffeleistä lähti lauantai-illasta, jona tajusimme suklaan olevan loppu. Tummaa suklaata kyllä löytyi, mutta jotain hieman makeampaa kaivattiin. Päätin kokeilla suklaatryffeleiden tekoa. Ne onnistuivat hyvin, ja olivat todella helppoja tehdä. Tahdon julkaista reseptin blogissa siltä varalta, että jollekin muullekin iskee makeanhimo.
 
 
 
 
 
Suklaatryffelit
  • riittävyys: noin 15 tryffeliä
  • valmistusaika: aktiivinen noin 15 min + passiivinen 1 h
  • säilyvyys: pari päivää jääkaapissa, pakastimessa kauemmin
 
50 g tummaa suklaata
1 tl maitoa
10 g voita tai margariinia
(1 tl piparminttu- tai sitruuna-aromia, rommia...)
 
"kuorrute":
1 rkl tomusokeria
1 tl tummaa kaakaojauhetta
 
 
Sulata suklaa mikrossa välillä sekoitellen. Mittaa maito ja voi esim. kahvikuppiin ja kuumenna mikrossa miltei kiehuvaksi. Sekoita seos suklaasulaan. Kaada massa kelmun päälle lautaselle ja laita jääkaappiin.
 
Kun massa on jähmettynyt tarpeeksi paksuksi, pyörittele siitä noin 15 pientä palloa. Jos tahdot nopeuttaa massan jähmettymistä, laita se pakastimeen. Sekoita tomusokeri ja kaakao. Pyörittele pallot siinä.
 
Säilytä suklaatryffelit jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)