torstai 18. joulukuuta 2014

Luukku 18 - Valkosuklaakuppikakut

Kauniit ja hienostuneen makuiset kuppikakut syntyvät tumman ja vaalean, tässä tapauksessa kaakaon ja valkosuklaan, kontrastista. Pohja on kuohkea kaakaopohja, jota käytän usein. Kuorrute on makean valkosuklaista. Loppusilauksena päälle vielä muutama hopea nonparelli... ♥
 
 
 


Valkosuklaakuppikakut
  • riittävyys: 12 kuppikakkua
  • valmistusaika: aktiivinen noin 30 min + passiivinen noin 1 h
  • säilyvyys: noin 4 päivää jääkaapissa
  • vuoat: 12 silikonista tai paperista muffinivuokaa
  
pohjat:
100 g = 1,5 dl jauhoja
20 g = 0,5 dl kaakaojauhetta
140 g = 1,6 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl vaniljasokeria
40 g voita tai margariinia
1,2 dl maitoa
1 kananmuna
 
kuorrute:
250 g = 4 dl tomusokeria
40 g voita tai margariinia
70 g valkosuklaata
maitoa
 
koristeluun:
nonparelleja
 
 
Leivo pohjat. Mittaa jauhot, sokeri, kaakaojauhe, leivinjauhe ja voi monitoimikoneeseen tai käytä sähkövatkainta. Vatkaa hiljaisella teholla kunnes seos on murumaista ja ainekset ovat yhdistyneet. 
 
Vatkaa toisessa kulhossa haarukalla muna ja maito sekaisin. Kaada puolet seoksesta monitoimikoneeseen, vatkaa edelleen ja käännä teho suuremmalle, jotta seokseen ei jää kokkareita. Säädä teho taas pienemmälle ja kaada loppu maitoseos hitaasti joukkoon. Ota sekoittumattomat ainekset kaapimella mukaan taikinaan. Vatkaa korkeintaan pari minuuttia, eli niin kauan että seos on sileää. 
 
Lusikoi taikina paperi- tai silikonivuokiin. Paista 20-25 minuuttia. Valmiiden kakkujen pinta on kimmoisa eikä tikkuun jää taikinaa. Anna kakkujen jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
 
 
Kuorruta ja koristele.  Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa välillä sekoitellen. Sekoita tomusokeriin voi. Sekoita voimakkaasti lusikalla tai lastalla, kunnes seos on murumaista. Lisää valkosuklaasula. Jos valkosuklaa ei tunnu sekoittuvan seokseen, lisää maitoa pikkuhiljaa. Valmis kuorrute on pursotettavaa eli melko paksua. Pursota kuorrute kuppikakuille. Voit levittää kuorrutteen myös (paletti)veitsellä sipaisten. Koristele nonparelleilla.
 
Anna kuppikakkujen kuorrutteen kovettua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua. Säilytä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)