keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Luukku 17 - Luumukääretorttu

Herkullinen luumukääretorttu syntyy helposti yksinkertaisia raaka-aineita käyttäen. Siitä huolimatta se on herkullista, ja yhteen palaan on vaikea tyytyä...


 


Luumukääretorttu
  • riittävyys: 10-12 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen noin 40 min + passiivinen 20 min
  • säilyvyys: kolmisen päivää jääkaapissa
  • vuoka: uunipelti leivinpaperilla vuorattuna


pohja:4 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
0,5 dl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
 
täyte:
1 prk = 300 g luumumarmeladia
1 dl kermaa
250 g maitorahkaa
2 rkl sokeria
 
 
Leivo ensin pohja. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilöiden. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi puulastalla. Kaada leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin. Paista 225 asteessa 7-10 minuuttia. Kippaa levy sokeroidulle leivinpaperille ja peitä liinalla. Anna jäähtyä.
 
Täytä kääretorttulevy. Vaahdota kerma paksuksi ja sekoita joukkoon maitorahka, sokeri ja marmeladi. Levitä täyte kääretorttulevylle ja kääri leivinpaperia apuna käyttäen rullaksi. Jätä jääkaappiin vetäytymään hetkeksi.
 
Tarjoile kääretorttu tomusokerilla koristeltuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)