tiistai 16. joulukuuta 2014

Luukku 16 - Nopeat joulumuffinit

Arkena ei aina jaksa viettää keittiössä tuntikausia, vaikka pimeys tuo entistä suuremman makeanhimon. Siihen oiva apu ovat muffinit, jotka valmistuvat nopeasti ja helposti. Joulun lähestyessä halusin muffineihin mausteita. Lähdin etsimään mehevää reseptiä, sillä inhoan kuivia muffineita. Muutaman vuoden leivontakokemuksella osaan jo reseptiä tarkastelemalla aavistaa lopputuloksen. Sopivan reseptin löysin My blueberry dream -blogista, joka oli taas napannut ohjeen vanhasta Pirkka-lehdestä. Täytyy myöntää, että lämpöiset muffinit tomusokerilla viimeisteltynä olivat mahdottoman hyviä!
 
 
 
 
Jouluiset muffinit
  • riittävyys: 12 muffinia
  • valmistusaika: aktiivinen noin 20 min + passiivinen 20 min
  • säilyvyys: kolmisen päivää jääkaapissa
  • vuoat: 12 silikonista tai paperista muffinivuokaa
  • vinkki: saat eilisestä muffinista tuoreen tuntuisen lämmittämällä sitä hieman mikrossa
 
2 dl tummaa siirappia
200g voita tai margariinia
2 tl kanelia
2 kananmunaa
3dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1tl ruokasoodaa
 
koristeluun
tomusokeria
 
 
Mittaa siirappi ja kaneli kattilaan, kiehauta. Ota kattila pois liedeltä. Lisää voi tai margariini kuutioina ja sekoittele kunnes se sulaa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja jätä odottamaan. Kun siirappiseos on jäähtynyt, lisää kananmunat yksitellen puuhaarukalla tai -lastalla hyvin sekoittaen. Lisää viimeisenä kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina 12 muffinivuokaan ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Anna muffineiden jäähtyä hetki ja koristele sitten tomusokerilla. Nautiskele esimerkiksi glögin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)