maanantai 15. joulukuuta 2014

Luukku 15 - Limettiposset

Limettiposset ovat alkuperältään brittiläinen jälkiruoka, joka tehdään pieniin annosvuokiin. Olennaista siinä on sitrushedelmästä puristettu mehu, joka happamuutensa ansiosta hyydyttää kerman paksuksi. Näihin ihaniin jälkiruokaherkkuihin ei tule siis lainkaan liivatetta! Limettiposset ovat melko helppo tehdä, mutta passiivista aikaa ne vaativat yön hyytyäkseen kunnolla. Joulupyhien jälkiruoaksi se sopii loistavasti, sillä sen voi tehdä hyvin jo edellisenä iltana. Limettiposset ovat ihanan raikas päätös pääruoalle.


 
 
 
Limettiposset alkuperäinen ohje joulukuun Maku-lehdestä
  • riittävyys: 5 possea
  • valmistusaika: aktiivinen 15 min + passiivinen väh. 10 h
  • säilyvyys: jääkaapissa pari, kolmekin päivää
  • annosvuoat: tee posset pieniin jälkiruokakulhoihin tai kahvikuppeihin
  • vinkki: ohje on helppo kaksinkertaistaa
 
4 dl kuohukermaa
1,5 dl sokeria
1 dl limestä puristettua mehua (n. 2 limeä)
1 limen pieneksi raastettu kuori
 
koristeluun:
limen raastettua kuorta
 
 
Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoittaen muutama minuutti, kunnes sokeri on liuennut. Nosta kattila pois levyltä ja lisää limen mehu sekä kuoriraaste. Sekoita tasaiseksi. Jaa seos viiteen pieneen maljaan, kulhoon tai lasiin. Peitä kelmulla ja hyydytä yön yli.

Koristele posset ennen tarjoilua kuoriraasteella.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)