lauantai 13. joulukuuta 2014

Luukku 13 - Pähkinä-suklaakakku

Suklaa ja pähkinä ovat klassinen makupari, mutta niihin ei kyllästy koskaan. Pimeinä joulukuun iltoina on ihana nautiskella mehevästä suklaa-pähkinäkakusta, jossa kaikki maut ovat kohdillaan. Kakku sopii myös joululahjaksi pakattuna sellofaaniin.
 

 
 
Pähkinäinen suklaakakku
  • riittävyys: 20-30 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 20 min + passiivinen 1 h
  • säilyvyys: ainakin viitisen päivää jääkaapissa
  • vuoka: noin 2 litran rengasvuoka voideltuna ja korppujauhotettuna
 
50 g = noin 1 dl pähkinärouhetta
100 g tummaa suklaata
150 g voita tai margariinia
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 t vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
3 kananmunaa
2 dl maustamatonta jogurttia
 
koristeluun:
muutama pala suklaata (ehkäpä noin 25 g)
 
 
Sulata margariini. Rouhi suklaa ja lisää se kuuman rasvan joukkoon. Sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon suklaa-rasvaseos, pähkinärouhe, jogurtti ja munat. Kaada taikina rengasvuokaan. Paista 175 asteessa n. 55 minuuttia. Tikkuun ei saa tarttua taikinaa, mutta kakun kuuluu olla mehevä. Anna kakun jäähtyä vuoassaan vähintään 5 minuuttia. Kumoa hieman jäähtynyt kakku. Anna jäähtyä kokonaan.
 
Sulata suklaa mikrossa sulatusteholla välillä sekoitellen. Lusikoi suklaasula esim. pakastuspussiin ja leikkaa kulmasta pieni pala pois. Pursota suklaata kakun päälle koristeeksi. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)