perjantai 7. marraskuuta 2014

Suolaiset oliivi-tomaattimuffinit

Perjantaina iltapalaksi ja suolaiseksi naposteltavaksi sopii suolainen muffini. Tällä kertaa maustoin taikinan aurinkokuivatuilla tomaateilla ja oliiveilla. Muffineista tuli mielettömän meheviä ja herkullisia! Muffinit sopivat myös juhlien suolaiseksi tarjottavaksi. Kokeilkaahan muffini-reseptiä ja nauttikaa viikonlopusta! ♥
 
 
 
 
Oliivi-tomaattimuffinit
  • riittävyys: 12 isohkoa muffinia
  • valmistusaika: aktiivinen 15 min + passiivinen 15 min
  • säilyvyys: ainakin kolmisen päivää jääkaapissa
  • vuoat: 12 muffinivuokaa, mielellään silikonista - paperisista muffinit eivät oikein irtoa
 
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl paprikajauhetta
0,5 tl mustapippuria rouheena
2 tl basilikaa (kuivattua)
2 dl maitoa
2 kananmunaa
0,5 dl öljyä
2 dl juustoraastetta
1 dl silputtuja oliiveja
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina
 
 
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon maito, munat ja öljy ja sekoita tasaiseksi. Kääntele lopuksi joukkoon juustoraaste, oliivit ja tomaatit. Jaa taikina 12 muffinivuokaan. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Valmiin muffinin pinta on kullanruskea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)