tiistai 11. marraskuuta 2014

Rukiiset mustikkapiilot

Löysin Raision nettikeittokirjasta kivan reseptin marjapiiloille. Ne ovat kuin pieniä marjapiirakoita, ja hyviä sellaisia. Tuttuun tapaan en voinut olla soveltelematta, ja niin nuo rukiiset piilot saivat alkunsa. Oikaisin myös taikinan valmistuksessa; minun  versiossani taikinaa ei tarvitse vatkata. Lisäsin täytteeseen myös hieman valkosuklaata, mutta sen voi halutessaan jättää poiskin. Näitä kannattaa kokeilla - ne ovat ihanan pehmoisia ja meheviä, ja valmistukseen ei mene mitenkään tuhottomasti aikaa. Mustikat voi vaihtaa myös muihin marjoihin ja ruisjauhot korvata esimerkiksi tavallisilla tai täysjyvävehnäjauhoilla.
 
 
 
 
Rukiiset mustikkapiilot
  • riittävyys: 12 kpl
  • valmistusaika: aktiivinen 40 min + passiivinen 20 min
  • säilyvyys: ainakin kolmisen päivää jääkaapissa kuvulla suojattuna tai rasiassa
  • vuoat: 12 (mielellään silikonista) muffinivuokaa voideltuna
pohjat:
200 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
4 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
täyte:
4 dl (pakaste)mustikoita
0,5 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
50 g valkosuklaata rouhittuna
 
 
Aloita pohjista. Sekoita pehmeä rasva ja sokeri lusikalla sekaisin. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää rasvaseokseen. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin, kun valmistelet täytteen.
 
Sekoita sokeri, valkosuklaarouhe ja perunajauhot mustikkoihin. Ota taikinasta 2/3 ja jätä loppu jääkaappiin. Jaa taikina 12 osaan ja taputtele vuokiin. Jaa täyte taikinapohjien päälle. Ota loppu taikina ja jaa se 12 osaan. Pyörittele osista palloja, litistä ja nosta pohjan ja täytteen päälle. Toista näin jokaisen kohdalla.
 
Paista pikkupiiloja 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä viitisen minuuttia ja irrota ne sitten vuoistaan. Nautiskele esimerkiksi vaniljajätskin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)