maanantai 17. marraskuuta 2014

Kolmenlaiset cookiet

Osallistuin tällä reseptillä Leivontafoorumin lokakuun haasteeseen. Rakastan kehitellä uusia reseptejä ja makupareja, ja haasteessa siihen oli loistava tilaisuus. Tarkoituksena oli suunnitelma yhdestä keksitaikinasta kolme erilaista versioita. Päätin käyttää mehevää cookietaikinaa, makuina pähkinä-kaneli, konjakki-kahvisuklaa ja sitruuna-valkosuklaa. Cookieista tuli mielestäni ihania, vaikka itse sanonkin...
 
 
 
 
 
Kolmenlaiset cookiet
  • riittävyys: 30 pikkuleipää; 10 jokaista makua
  • valmistusaika: aktiivinen reilu 30 min + passiivinen noin 30 min
  • säilyvyys: tiiviissä rasiassa ainakin viikon
perustaikina:
170 g voita tai margariinia
150 g = 2 dl fariinisokeria
50 g = 0,5 dl sokeria
1 kananmuna
250 g = 4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
 
pähkinä-kaneli:
60 g (maa)pähkinöitä rouhittuna
0,5 tl kanelia
 
konjakki-kahvisuklaa:
2 tl konjakkia
60 g kahvisuklaata rouhittuna (esim. Maraboun 70% cocoa coffee)
 
sitruuna-valkosuklaa:
yhden sitruunan kuori raastettuna
60 g valkosuklaata rouhittuna
 
 
 
Vaahdota rasva ja sokerit. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon vatkaimen tai yleiskoneen hitaimmalla teholla sekoittaen. Jaa taikina kolmeen osaan ja mausta taikinaosat.
Laita taikinat jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. (Keksit kannattaa paistaa maku kerrallaan, sillä ne leviävät paljon.)
 
Muotoile pähkinä-kanelitaikinasta palloja (älä litistä!) leivinpaperille pellille ja paista niitä 8-10 minuuttia, kunnes reunat ovat kypsyneet mutta keskus on vielä pehmeän taikinainen. Muotoile konjakki-kahvisuklaataikinasta paksuja tankoja ja paista niitä myös 8-10 minuuttia. Tee sitruuna-valkosuklaataikinasta korkeita (1-2cm) sydämen muotoisia ja paistoaika on sama. Nautiskele heti tai säilytä tiiviissä rasiassa.
 
 
 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)