keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Kinuskinen mutakakku

Mitä syntyy, kun yhdistää kostean mutakakun ja perinteisen kinuskikuorrutteen?

Vastustamaton leivonnainen. Olen tosissani, en valehtele. Kakku on aivan mielettömän hyvää, joskin todella makeaa. Mutta sen makeudessakin on puolensa: kakkua ei pysty santsaamaan montaa kertaa! Resepti on osoitettu erityisesti niille, jotka rakastavat kaikkea makeaa, kinuskia ja suklaata, sekä niille, jotka eivät pelästy kaloreita...
 
Kiitokset ideasta kuuluvat Wicked swwet kitchenille. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin maitotiivistettä, itse päädyin perinteiseen kinuskiin.
 
Ps. Joulukuu lähestyy, ja sitä myöden myös blogini joulukalenteri. Luvassa 24 herkullista reseptiä ja jouluista tunnelmaa. Pysykää kuulolla!
 

 
 
 
 
 
 
Kinuskinen mutakakku
  • riittävyys: noin 8 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen noin 40 min + passiivinen vajaa 1 h
  • säilyvyys: ainakin 3 päivää jääkaapissa, parasta yön yli jääkaapissa levättyään
  • vuoka: noin 24 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka - pohjalle leivinpaperi ja reunoille voitelu sekä jauhotus kaakaojauheella
 
mutakakkupohja:
150 g voita tai margariinia
2,5 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

kinuskikuorrute:
2 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa
 
koristelu:
suklaarouhetta

Leivo pohja. Sulata voi keskikokoisessa kattilassa. Ota pois liedeltä ja lisää sokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Sekoita käsin vispilällä kunnes seos on tasaista. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita nopeasti lisäysten jälkeen. Lisää lopuksi jauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti, mutta älä liikaa. Älä missään vaiheessa vatkaa taikinaa!

Kaada taikina vuokaan ja tasoittele pinta. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 20-25 minuuttia. Valmiin mutakakun reunat ovat kiinteät mutta keskiosa vielä pehmeä. Älä paista liikaa! Anna kakun jäähtyä.

Kuorruta ja koristele. Sekoita fariinisokeria ja kermaa kattilassa samalla kuumentaen. Kun seos alkaa kiehua, pienennä lämpö noin puolelle teholle. Keitä kinuskia välillä sekoitellen noin 10-15 minuuttia, kunnes se alkaa paksuta. Siitä ei kuulu tulla yhtä kovaa kuin kakun päälle tehdessä. Ota kinuski pois levyltä ja sekoita tasaiseksi. Kaada varovasti mutakakun päälle, tasoittele se palettiveitsellä tai lastalla. Ripottele päälle koristeeksi suklaarouhetta.

Anna kakun vetäytyä yön yli jääkaapissa, jotta maut tasaantuvat ja tahmea kinuski jähmettyy helpommin leikattavaksi.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)