tiistai 4. marraskuuta 2014

Dominokuppikakut

Löysin ulkomaalaisista blogeista ihastuttavien oreo-kuppikakkuja, ja siitä ajatus sitten lähti. Kun dominoita löytyi ihan omasta kaapista, päätin käyttää niitä. Pohjana on suosikkini, pehmeä ja kuohkea kaakaotaikina, ja voikreemi-kuorrutteessa on murskattuja dominoita.  Kun vielä viimeistelee koko komeuden dominonpuolikkaalla, ei enää kykene olemaan maistamatta. Ohje on melko helppo ja simppeli, aloittelevienkin leipureiden on helppo onnistua.
 
 
 
 
 
Dominokuppikakut
  • riittävyys: 12 kuppikakkua
  • valmistusaika: aktiivinen noin 30 min + passiivinen noin 1 h
  • säilyvyys: noin 4 päivää jääkaapissa
  • vuoat: 12 silikonista tai paperista muffinivuokaa
  
pohjat:
100 g = 1,5 dl jauhoja
20 g = 0,5 dl kaakaojauhetta
140 g = 1,6 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl vaniljasokeria
40 g voita tai margariinia
1,2 dl maitoa
1 kananmuna
 
kuorrute:
250 g = 4 dl tomusokeria
40 g voita tai margariinia
2-4 rkl maitoa
4 dominoa muruina
 
koristeluun:
6 dominoa / 12 puolikasta 
 
 
Leivo pohjat. Mittaa jauhot, sokeri, kaakaojauhe, leivinjauhe ja voi monitoimikoneeseen tai käytä sähkövatkainta. Vatkaa hiljaisella teholla kunnes seos on murumaista ja ainekset ovat yhdistyneet. 
 
Vatkaa toisessa kulhossa haarukalla muna ja maito sekaisin. Kaada puolet seoksesta monitoimikoneeseen, vatkaa edelleen ja käännä teho suuremmalle, jotta seokseen ei jää kokkareita. Säädä teho taas pienemmälle ja kaada loppu maitoseos hitaasti joukkoon. Ota sekoittumattomat ainekset kaapimella mukaan taikinaan. Vatkaa korkeintaan pari minuuttia, eli niin kauan että seos on sileää. 
 
Lusikoi taikina paperi- tai silikonivuokiin. Paista 20-25 minuuttia. Valmiiden kakkujen pinta on kimmoisa eikä tikkuun jää taikinaa. Anna kakkujen jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
 
 
Kuorruta ja koristele. Suosittelen ensin puolittamaan koristedominot. Puolittaessa osa dominoista saattaa murtua, ja ne voi sitten käyttää kuorrutteen dominoiksi. Dominot voi murskata tehosekoittimessa tai pakastuspussin sisällä kaulimella pyöritellen.
 
Sekoita tomusokeriin voi. Sekoita voimakkaasti lusikalla tai lastalla, kunnes seos on murumaista. Lisää maitoa pikkuhiljaa samalla sekoittaen, kunnes kuorrute on sopivan paksua. Ei liian valuvaa, mutta pursotettavaa. Sekoita valmiiseen kuorrutteeseen vielä dominomurut. Lusikoi kuorrute pursotinpussiin ja kuorruta kakkuset. Voit myös jakaa kuorrutteen kakuille ja levittää sen veitsellä sipaisten. Koristele kuppikakut dominonpuolikkailla.
 
Anna kuppikakkujen kuorrutteen kovettua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua. Säilytä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)