keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Vieläkö riittää omenoita? - 5+1 herkullista reseptiä

Suurin omenasato taitaa olla ohi, ja nyt omenoita on joka paikka täynnä.
Keräsin suosikkireseptejäni, joissa käytetään omenaa.
On sekä perinteistä että uutta - toivottavasti jokainen löytää kaipaamansa.
 
 
 
 
Ensimmäiseksi ei tule ehkä mieleen käyttää omenaa donitsien muodossa. Omenadonitsit valmistuvat helposti ja nopeasti uunissa, donitsipeltiä käyttäen. Tulos on mehevä ja kuohkea, omenainen donitsi, jonka vaniljakuorrute viimeistelee täydelliseksi. 
 
 
 
 
Kuiviin muffineihin on turha tyytyä, kun voi valmistaa myös meheviä. Kauramurulla kuorrutetut omenamuffinit ovat aivan ihania, varsinkin lämpöisinä vaniljajäätelön kanssa. Näissä muffineissa onnistuu aloittelevampikin leipuri.
 
 
 
               
 
Hyväntekeväisyys kunniaan! Roosa nauha -leivosten täytteessä käytetään omenaa hillokkeen muodossa. Jos löytyy oikein hilloa, sekin käy vallan mainiosti. Leivokset tarvitsevat hieman sorminäppäryyttä, mutta eivät ole todellakaan mahdottomia.
 
 
 
                   
 
Perinteinen apple pie on yksinkertaisesti niin hyvää. Taikina on helppo käsitellä, joten tarttukaa rohkeasti kaulimeen!
 
 
 
 
 
Gluteeniton omenakakku maistuu muillekin kuin keliaakikoille. Kakku on uskomattoman kuohkeaa ja herkullista gluteenittomuudesta huolimatta. Täytteenä on omenahilloketta, jonka voi korvata myös omenahillolla.
 
 
 
+1 RESEPTINÄ
 

 
Omenaa voi käyttää myös muffineissa! Kevyet suklaamuffinit eivät todellakaan maistu vähärasvaisilta ja kuivilta, vaan ne ovat suorastaan kosteita. Kokeile - et tule katumaan.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)