lauantai 18. lokakuuta 2014

Unelmatorttu suklaakuorrutteella

Perinteinen unelmatorttu on maultaan ihanaa. Kun siihen yhdistetään todella suklainen kuorrute, lopputulos on kaksinkertaisesti ihanampaa. Resepti on helppo, mutta leivonnainen sopii juhlapöytäänkin.
 
Ps. Lähden huomenna makumatkalle Italiaan, Roomaan. Blogiin tulee muutaman päivän tauko, mutta sen jälkeen on luvassa kuvia ja vinkkejä ravintoloista ja nähtävyyksistä, joissa kannattaa käydä.
 
 
 
 
 
 
Unelmatorttu suklaakuorrutteella
  • riittävyys: noin 12-15 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen noin 45 min + passiivinen 30 min
  • säilyvyys: ainakin kolmisen päivää jääkaapissa
  • vuoka: uunipelti leivinpaperilla vuorattuna

kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

täyte:
400 g = noin 6,5 dl tomusokeria
100 g voita tai margariinia
maitoa
2 tl vaniljasokeria tai 0,5 tl vanilja-aromia

kuorrute:
400 g tummaa suklaata
50 g voita tai margariinia
3 rkl maitoa


Leivo pohja. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne siivilöiden vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina pellille leivinpaperille ja paista 225 asteessa noin 7-10 minuutta. Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille ja irrota leivinpaperi. Peitä liinalla ja anna jäähtyä.
 
Tee täyte. Pehmitä voita hieman mikrossa. Sekoita siihen tomusokeri. Seoksen kuuluu olla murumaista. Ala sitten lisätä maitoa hieman kerrallaan. Seos on valmiina tönkköä, mutta levittyvää. Mausta lopuksi vaniljalla. Levitä täyte pohjalle ja kääri rullaksi. Laita jääkaappiin kuorrutteen teon ajaksi.
 
Kuorruta kääretorttu. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kiehauta voi ja maito kattilassa, lisää suklaan joukkoon. Sekoita kunnes kuorrute on tasaista. Jos kuorrute on kovin laihaa, anna sen jäähtyä ennen levittämistä.
 
Ota leivinpaperi kääretortun ympäriltä pois. Levitä kuorrute kääretortulle ja koristele halutessasi kuvioimalla haarukalla. Laita hetkeksi jääkaappiin, jotta kuorrute jähmettyy.
 
Tarjoile. ♥








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)