lauantai 4. lokakuuta 2014

Suolainen piirakka lohesta

Tämä on todellinen tähteiden piirakka. Pohjaan käytin päivälliseltä jäänyttä perunamuusia. Täytteeksi eilistä lohta ja pakastimeen pelastetut grillatun maissin jämät. Uskokaa tai älkää - maissi maistui piirakassa oikeasti hyvältä, toisin kuin grillattu ja uudelleen lämmitetty maissintähkä... Piirakan päälle tulevaan maito-munaseokseen käytin (pakastetut) kermaviilikastikkeen jämät maidon tilalla.
 

 
 
Lohipiirakka
  • riittävyys: 8-10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 40 min + passiivinen 40 min
  • säilyvyys: pari päivää jääkaapissa
  • vuoka: halkaisijaltaan noin 27 cm piirakkavuoka voideltuna
pohja:
1,5 dl vehnä-, ruis- tai grahamjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
3 dl perunamuusia
0,25 dl öljyä
 
täyte:
noin 100 g kypsää lohta
1 dl maissia
1 dl aurajuustomurua
tuoretta tai kuivattua tilliä
2 dl juustoraastetta
2 dl maustamatonta jogurtti, kermaviiliä tai maitoa
2 munaa
 
 
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää muusi ja öljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi käsin tai lastalla. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
 
Ripottele pohjan päälle lohi, maissi, aurajuusto ja juustoraaste. Mausta tillillä. Sekoita maitotuote ja munat sekaisin, valuta täytteen päälle. Paista piirakkaa uunin alimmalla tasolla 30-40 minuuttia, kunnes täyte on saanut hieman väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)