perjantai 10. lokakuuta 2014

Roosa nauha -kakku

Roosa nauha -päivää vietetään tänään perjantaina, 10.10. Osallistukaa ihmeessä keräykseen tai ostakaa Roosa nauha -tuote!
 

 
 
Roosa nauha -kakku
  • riittävyys: noin 8 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen vajaa 2 h + passiivinen 1-2 h
  • säilyvyys: pari päivää jääkaapissa
  • vuoka: pienehkö sydämen muotoinen vuoka voideltuna ja korppujauhotettuna
pohja:
2 isoa kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
 
täyte:
5 dl lakkaa (tai muita marjoja)
1 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
2 rkl sokeria
 
kuorrutteeksi:
noin 400 g sokerimassaa
 
koristeeksi:
100 g sokerimassaa
punaista elintarvikeväriä
 
 
Leivo pohja. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti nostellen vaahdon joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja tasoittele pinta. Paista 175 asteessa noin 20-25 minuuttia kunnes tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna kakkupohjan jäähtyä viitisen minuuttia ja kumoa se sitten. Jätä jäähtymään.
 
Täytä kakku. Survo lakat. Vaahdota vispikerma paksuksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon maitorahka sekä sokeri. Halkaise pohja kahtia ja levitä lakkasurvos pohjalle. Levitä vaahto päälle ja nosta toinen pohja päällimmäiseksi. Laita jääkaappiin.
 
Tee kuorrute ja koristele kakku. Kauli sokerimassa parin millin paksuiseksi levyksi, joka riittää kakun päälle ja ympärille. Nosta se kakun päälle ja venytä varovasti alareunasta jotta rypyt oikenevat. Laita kakku jääkaappiin koristeiden teon ajaksi.
 
Värjää sokerimassa vaaleanpunaiseksi (tai vaihtoehtoisesti käytä värjättyä sokerimassaa). Itse tein kakun alareunaan "nauhan" ja päälle suuren Roosa nauhan sekä päivämäärän, mutta sinulla on vapaat kädet!
 
 

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)