keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Nopeat, vaniljaiset mansikkamuffinit

Arjen kiireessäkin kaipaa jotain makeaa ja mieltä piristävää. Toisaalta runsassokeriset leivonnaiset piristävät päivän vain hetkeksi, ja olo on pian entistä väsyneempi. Mansikkamuffinit ovat ratkaisu ongelmiin. Ne ovat sopivan makeita, mutta melko kevyitä - kiitos mansikan. Valmistus on nopeaa ja vaivatonta, vatkainta ei tarvitse ottaa esiin. Lämmin, pehmoinen muffini on jotain niin taivaallista... Yhteen on vaikea tyytyä!
 
Resepti sopii myös lapsille. Muffinit ovat oiva lasten tekemä jälkiruoka, eikä epäonnistumista tarvitse pelätä.
 
 
 
 
Mansikkamuffinit
  • riittävyys: 12 muffinia
  • valmistusaika: aktiivinen korkeintaan 15 min + passiivinen 15 min
  • säilyvyys: nelisen päivää jääkaapissa
  • vuoat: 12 silikonista tai paperista muffinivuokaa
  • vinkki: kaivatessasi lisää terveellisyyttä korvaa 0,5 dl jauhoja 1 dl:lla kaurahiutaleita
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl öljyä
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
2 dl mansikoita - myös pakastetut ja sulatetut käyvät!
(1 rkl perunajauhoja)
 
 
Sekoita munat ja sokeri keskenään, älä vatkaa. Sekoita joukkoon öljy. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Pilko mansikoita pienemmäksi. Jos käytät pakastettuja, sekoita joukkoon perunajauhoja. Lisää mansikat taikinaan viimeisenä, kääntele sekaisin. Jaa taikina vuokiin. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Muffinit jäävät pinnalta melko vaaleiksi.

2 kommenttia:

  1. Tällä reseptillä muffinssit onnistui hyvin normi paperisiin muffinssivuokiin ilman niiden laittamista muffinssi peltiin!! Yleensä nuo normi muffinssivuokat pelkästään uunipelillä olessaan tahtovat levitä paistuessaan ja amerikan muffinssivuokia ei tähänhätään ollut ja peltistä muffinssi peltiä en omista..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, kiitos että jaoit kokemuksesi! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)