keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Kuorrutetut omenamuffinit

Vaivattomasti valmistuvat omenamuffinit ovat oivaa tarjottavaa yllätysvieraille. Toisaalta nämä toimivat myös arki-illan makeannälkään ja lasten leivontahetkiin. Sitruunainen kuorrute viimeistelee kokonaisuuden ja tuo juhlavuuden tunnetta, mutta sitä ei tietenkään ole välttämätön tehdä -  muffinit tulevat syödyksi varmasti. Minut tuntien että varmaan ylläty siitä, että reseptissä ei tarvita vatkainta...
 
 
 
 
 
Kuorrutetut omenamuffnit
  • riittävyys: 12 muffinia
  • valmistusaika: aktiivinen 20 min + passiivinen 20 min
  • säilyvyys: jääkaapissa, tiiviissä rasiassa jopa kolme päivää, voi pakastaa
  • vuoat: 12 silikonista tai paperista muffinivuokaa
  • vinkki: omenan voi korvata päärynällä
 
muffinit:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
1 dl maustamatonta jogurttia
90 g voita tai margariinia sulatettuna
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl omenakuutioita (1-2 omenaa)
 
kuorrute:
2 dl tomusokeria
sitruunamehua
 
 
Leivo muffinit. Sekoita munat ja sokerit puulastalla. Lisää voisula sekä jogurtti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita viimeisenä omenakuutiot taikinaan. Jaa taikina 12 muffinivuokaan. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.
 
Tee kuorrute. Sekoita tomusokeriin pikkuhiljaa sitruunamehua, kunnes kuorrute on sopivan paksua. Kuorrutteen voit joko pursottaa tai valuttaa lusikalla; pursottamalla on helpompi tehdä hieman kuviota. Kertakäyttöisen pursotuspussin saat pakastuspussista - lusikoi kuorrute pussiin ja leikkaa kulmasta pieni pala pois.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)