tiistai 7. lokakuuta 2014

Hunajainen omena-toscakakku

Toscakakun kuuluu olla ihanan mehevä ja kuohkea. Tässä kehittelemässäni reseptissä pohja on juuri sellainen, ja omena sekä hunajainen kuorrute tuovat kakkuun juhlavuutta. Hunaja maustaa kuorrutteen todella herkulliseksi, tavallinen toscakakun kuorrute ei ole lähellekään yhtä hyvää. Ohje on melko helppo, vaikka aikaa kuluukin.
 
 

Hunajainen omena-toscakakku
  • riittävyys: noin 10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen noin 40 min + passiivinen vajaa 1 h
  • säilyvyys: kolmisen päivää jääkaapissa – suojaa kuvulla, kelmulla tai foliolla
  • vuoka: noin 24 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka – leivinpaperi pohjalle, reunat pitää voidella
kakkutaikina:
100 g voita tai margariinia
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl maitoa
2 omenaa
0,5 tl kanelia

toscakuorrute:50 g voita tai margariinia
0,5 dl hunajaa
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa
1,5 dl = 50 g mantelilastuja


Leivo pohja. Sulata voi. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, voisula sekä maito. Voit sekoittaa ne mukaan sähkövatkaimen pienimmällä teholla. Kaada taikina vuokaan. Pilko omenat ohuiksi lohkoiksi ja asettele ne taikinan päälle. Ripottele omenoille kanelia. Paista pohjaa uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 25-30 min.
 
Valmista pohjan paistuessa kuorrute. Sekoittele kuorrutteen ainekset sekaisin kattilassa miedolla lämmöllä kuumentaen. Ota pois levyltä, kun seos on hieman saennut.
Levitä kuorrute kypsän kakun päälle. Paista kakkua vielä noin 15 minuuttia, kunnes kuorrute on saanut hieman väriä. Nauti lämpimänä tai jääkaappikylmänä.

2 kommenttia:

  1. Olipa yllätys, joskin positiivinen, löytää näin nuori leipuri herkkujen keskeltä!
    Mieluusti näkisin sinut ikäistesi ryhmässäkin Ü.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Täytyykin tutustua SLY:hyn paremmin. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)