sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Halloweenin sitruunaiset kuppikakut

Halloweeniin on vielä aikaa, muttei mahdottomasti. Teemaan sopivissa kuppikakuissa on suklaisen ruskeat pohjat, sitruunaisen oranssi kuorrute ja koristeena hämähäkinseittejä. Kaikkein parasta kuitenkin on se, että kuppikakut maistuvat ihanalle...
 
 
 
 

Halloweenkuppikakut
  • riittävyys: 12 kuppikakkua
  • valmistusaika: aktiivinen noin 30 min + passiivinen noin 1 h
  • säilyvyys: noin 4 päivää jääkaapissa
  • vuoat: 12 silikonista tai paperista muffinivuokaa
  
pohjat:
100 g = 1,5 dl jauhoja
20 g = 0,5 dl kaakaojauhetta
140 g = 1,6 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl vaniljasokeria
40 g voita tai margariinia
1,2 dl maitoa
1 kananmuna
 
kuorrute:
250 g = 4 dl tomusokeria
40 g voita tai margariinia
2 rkl sitruunamehua
1-2 rkl vettä
oranssia tai keltaista ja punaista elintarvikeväriä
 
koristeluun:
tummasta suklaasta tehtyjä hämähäkinseittejä, katso mallia: suklaakoristeet
 
 
 
Leivo pohjat. Mittaa jauhot, sokeri, kaakaojauhe, leivinjauhe ja voi monitoimikoneeseen tai käytä sähkövatkainta. Vatkaa hiljaisella teholla kunnes seos on murumaista ja ainekset ovat yhdistyneet. 
 
Vatkaa toisessa kulhossa haarukalla muna ja maito sekaisin. Kaada puolet seoksesta monitoimikoneeseen, vatkaa edelleen ja käännä teho suuremmalle, jotta seokseen ei jää kokkareita. Säädä teho taas pienemmälle ja kaada loppu maitoseos hitaasti joukkoon. Ota sekoittumattomat ainekset kaapimella mukaan taikinaan. Vatkaa korkeintaan pari minuuttia, eli niin kauan että seos on sileää. 
 
Lusikoi taikina paperi- tai silikonivuokiin. Paista 20-25 minuuttia. Valmiiden kakkujen pinta on kimmoisa eikä tikkuun jää taikinaa. Anna kakkujen jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
 
 
Tee kuorrute. Sekoita tomusokeriin voi. Sekoita voimakkaasti lusikalla tai lastalla, kunnes seos on murumaista. Sekoita sitruunamehu joukkoon. Lisää vettä pikkuhiljaa samalla sekoittaen, kunnes kuorrute on sopivan paksua. Ei liian valuvaa, mutta pursotettavaa. Sekoita kuorrutteeseen elintarvikeväri. Lusikoi kuorrute pursotinpussiin ja kuorruta kakkuset. Voit myös jakaa kuorrutteen kakuille ja levittää sen veitsellä sipaisten. Koristele kuppikakut suklaisilla hämähäkinseiteillä.
 
Anna kuppikakkujen kuorrutteen kovettua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua. Säilytä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)