keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Roosa nauha -leivokset

Roosa nauha -keräyksen tavoitteena on edistää syöpätutkimusta, vaikuttaa siihen että yhä useampi syöpä voidaan ehkäistä tai hoitaa, sekä varmistaa että jokainen syöpään sairastunut saa tarvittavan tuen sairauden eri vaiheissa. Keräyksellä tuetaan ensisijaisesti rintasyövän vastaista työtä. 
 
Vuoden 2014 Roosa nauha -tuotteet ovat tulleet myyntiin tänään, 17.9.! Lokakuu on kansainvälinen rintasyöpätietoisuuden kuukausi, ja varsinainen Roosa nauha -päivä onkin 10.10. Tämän vuoden Roosa nauhan on suunnitellut Minna Parikka, ja kampanjateema on Yhdessä eteenpäin. Kampanjan kunniaksi tein Roosa nauha -leivoksia, sillä kunnioitan todella tätä toimintaa.
>> Lisää tietoa: Roosa nauha.
 
Osta kolmen euron Roosa nauha, kanna sitä rinnassasi kampanjan ajan - pienelläkin teolla on suuri merkitys!
 

 
 
Roosa nauha -leivokset
  • riittävyys: 12 leivosta
  • valmistusaika: aktiivinen 1-2 h + passiivinen 1 h
  • säilyvyys: pari, kolme päivää jääkaapissa ilman kupua
  • vuoka: noin 25 x 35 cm suorakaiteen muotoinen vuoka voideltuna ja korppujauhotettuna
pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl Priman cappuccino-maustetta tai 0,5 tl kanelia
100 g voita tai margariinia
1,25 dl vettä
1 muna
0,5 dl maitoa tai jogurttia
 
omenatäyte:
2-3 pienehköä omenaa
 
vaniljakreemi:
2 dl tomusokeria
25 g voita tai margariinia
maitoa
pari tippaa vanilja-aromia tai 1 tl vaniljasokeria
 
kuorrutteeksi ja koristeeksi:
250 g sokerimassaa
punaista elintarvikeväriä
 
 
Leivo pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kiehauta voi ja vesi kattilassa. Lisää voiseos, maito ja muna kuivien aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä viitisen minuuttia, kumoa ja anna jäähtyä liinan alla kokonaan.
 
Tee omenatäyte pohjan jäähtyessä. Pilko omenat pieneksi. Laita ne kuumennuksen kestävään kulhoon ja mikroon täysteholle pariksi minuutiksi. Jos omenat eivät ole sen jälkeen pehmeitä, kuumenna niitä vielä minuutti. Survo tasaiseksi ja anna jäähtyä.
 
Valmista vaniljakreemi. Sulata voi ja sekoita se tomusokerin joukkoon. Seoksen kuuluu olla todella paksua, mutta jos se on aivan liian tönkköä, lisää hieman maitoa. Mausta vanilja-aromilla tai -sokerilla.
 
Leikkaa pohjalevy 24 pieneksi neliön muotoiseksi leivokseksi. Levitä 12 leivokselle ensin kreemiä ja sitten omenahilloketta. Laita toinen leivospohja päälle. Nosta leivokset jääkaappiin.
 
Kuorruta ja koristele. Kauli sokerimassa isoksi levyksi leivinpaperin tai leivonta-alustan päällä. Leikkaa siitä leivosten mallisia paloja ja nosta ne leivosten päälle. Värjää jämäpalat vaaleanpunaiseksi ja tee niistä Roosa nauhoja.
 

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)