perjantai 5. syyskuuta 2014

Omenamuffinit kauramurulla

Nyt pitää nauttia omenoista, kun saa suomalaista. Näihin kosteisiin omenamuffineihin jää koukkuun: pehmeä muffini ja rapea kauramuruseos ovat vastustamaton yhdistelmä. Yksinkertaista ja hyvää, mitä muuta selitellä. Siispä leipomaan!
 


 
 
 
 
Omenamuffinit kauramurulla
  • riittävyys: 12 muffinia
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 20 min
  • säilyvyys: pari, kolme päivää tiiviissä rasiassa jääkaapissa
  • vuoat: 12 silikonista tai paperista muffinivuokaa - käytä mielellään vuokien alla muffinipeltiä
  • vinkki: voit korvata ruisjauhot graham- tai vehnäjauhoilla
 
 
muffinitaikina:
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 kananmuna
0,75 dl öljyä
0,75 dl maustamatonta jogurttia
3 dl omenakuutioita
 
kaura-kanelimuru:
25 g voita tai margariinia
0,25 dl kaurahiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja
0,5 dl fariinisokeria
0,5 tl kanelia
 
 
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon muna, öljy ja jogurtti ja kääntele tasaiseksi. Lisää viimeisenä omenakuutiot. Jaa taikina 12 vuokaan. Sekoita muruseoksen ainekset tasaiseksi ja ripottele se muffineiden päälle. Paista muffineita 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)