tiistai 23. syyskuuta 2014

Omenadonitsit (uunissa)

Kun omenoita on vielä saatavilla, niitä kannattaa hyödyntää. Päätin yhdistää omenan iki-ihaniin ja pehmoisiin uunidonitseihin. Kokeilu oli onnistunut - donitsit loppuivat hetkessä. Uunissa paistetut donitsit valmistuvat hetkessä, vaivattomasti ilman vatkainta. Resepti ei ole todellakaan monimutkainen, aloittelijakin onnistuu varmasti.
 
 
 
 
Omenadonitsit
  • riittävyys: 12 donitsia
  • valmistusaika: aktiivinen 20 min + passiivinen alle 1 h
  • säilyvyys: ainakin kolme päivää jääkaapissa tiiviissä rasiassa tai kuvun alla, voi pakastaa
  • vuoka: voideltu ja korppujauhotettu 12-kolon donitsipelti
donitsit:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1,25 dl maitoa
1 kananmuna
2 rkl sulatettua voita
 
täytteeksi:
1 (pienehkö) omena
0,5 tl kanelia

kuorrute:
100 g = 1,5 dl tomusokeria
10 g voita tai margariinia
maitoa
tippa vanilja-aromia tai 0,5 tl vaniljasokeria
 

Leivo donitsit. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri, sokeri ja kardemumma kulhossa. Lisää maito, muna,  sula voi ja sekoita kunnes massa on tasaista.  Laita taikina pursotuspussiin ja pursota puolet taikinasta pellin koloihin. Kuutioi omena pieneksi ja jaa se taikinan päälle jokaiseen koloon. Ripottele päälle kanelia. Pursota loppu taikina tasaisesti koloihin ja paista donitseja 220 asteessa noin 8 minuuttia. Valmiit donitsit ovat vaaleita pinnaltaan mutta alapuoli on saanut väriä. Anna hiukan jäähtyä ennen irrottamista.
 
Tee kuorrute. Sulata voi ja sekoita se tomusokerin joukkoon. Lisää maitoa, kunnes kuorrute on tönkköä mutta pursotettavaa. Mausta vaniljaiseksi. Lusikoi kuorrute pursotinpussiin ja koristele donitsit. Voit myös levittää kuorrutetta donitseille, mutta tällöin sitä tarvitsee hieman enemmän.
 
Koristele donitsit halutessasi nonparelleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)