torstai 25. syyskuuta 2014

Marmoroitu suklaapiiras

Näyttävänkin leivonnaisen voi tehdä helposti ja melko nopeasti - taas kerran ilman vatkainta. Tämä piirakan ja kakun välimuoto ei kummoisia leipurintaitoja kaipaa. Kuorrutteen marmorointi ei ole vaikeaa, ja se viimeistelee suklaapiiraan juhlavan näköiseksi.

Pohjaan käytin mokkapalojen taikinaa ja tein sen pyöreään vuokaan. Kuorrute on helpohko suklaa-maito-voikuorrute, ja koristelu on valkosuklaasta. Melko suklaista, mutta aivan liian ihanaa...






Marmoroitu suklaapiiras
  • riittävyys: noin 10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen noin 30 min + passiivinen 45 min
  • säilyvyys: pari, kolme päivää jääkaapissa
  • vuoka: noin 20-22 cm halkaisijaltaan oleva kakkuvuoka voideltuna ja korppujauhotettuna
 
pohjataikina:
2,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g voita tai margariinia
1,25 dl vettä
2 rkl kaakaojauhetta
0,5 dl maitoa
1 kananmuna

kuorrute ja koristelu:
80 g tummaa suklaata
10 g voita tai margariinia
2 rkl maitoa
20 g valkosuklaata


Leivo pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kiehauta voi, vesi ja kaakaojauhe kattilassa. Lisää voiseos, maito ja kananmuna kuivien aineiden joukkoon, sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista sitä 200 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kumoa. Käännä oikein päin ja jätä jäähtymään kuorrutteen teon ajaksi.

Kuorruta piiras. Sulata valkosuklaa ja jätä odottamaan. Pilko tumma suklaa ja sulata se mikrossa tai vesihauteessa. Kuumenna voi ja maito, lisää tummasuklaasulan joukkoon. Sekoita kunnes seos on tasaista. Levitä suklaakuorrute piiraan päälle. Valuta valkosuklaa spiraaliksi kuorrutteen päälle ja vedä ohuella veitsellä tai tikulla piiraan ulkoreunoilta keskelle, jotta saat kauniin marmoroinnin. Anna suklaapiiraan jähmettyä ja jäähtyä vielä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)