lauantai 13. syyskuuta 2014

Mansikka-omenakakku

Tein kaverilleni syntymäpäivälahjaksi pienen kakun ohuehkosta kääretorttupohjasta. Täytteeksi laitoin mansikka-omenasosetta ja vaniljakermavaahtoa. Kakusta tuli ihanan makuinen!
 
Kääretorttupohjan rääppeistä voi koota kakun esim. samaa makumaailmaa käyttäen tai tehdä pieniä leivoksia. Myös cake popseihin voi käyttää kääretorttupohjan jämät. Kuorrute alkaa "itkemään" pidemmän säilytyksen jälkeen, sillä sen alle ei tule kreemiä. Voit halutessasi tehdä massan alle voikreemin, mutta silloin kakusta tulee turhankin tuhti ja makea.
 
 

 
 
Pieni mansikka-omenakakku
  • riittävyys: 8 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 2 h + passiviinen 1 h
  • säilyvyys: jääkaapissa ILMAN kupua - parasta samana päivänä, syötävää vielä seuraavanakin vaikkakin kuorrute kostuu
  • vuoka: pelti vuorattuna leivinpaperilla
 
pohja: 4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:
1,5 dl vettä
50 g = 0,75 dl Priman vaniljakreemijauhetta
1 dl vispikermaa
2 dl mansikoita - survo
1 pieni, kirpeä omena
 
kuorrute ja koristeet:
250 g valkoista sokerimassaa
punaista elintarvikeväriä
 

Leivo pohja. Vaahdota munat ja sokeri todella kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varovasti käännellen puulastalla. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja tasoita pinta. Paista 225 asteessa 10-12 minuuttia. Kumoa kääretorttu heti uunista oton jälkeen sokeroidulle leivinpaperille. Irrota kääretortun päällä oleva leivinpaperi, mutta jätä se siihen - niin kääretorttu ei kuivahda.
 
Tee täyte pohjan jäähtyessä. Vatkaa vaniljakreemijauhe veden joukkoon. Vaahdota vispikerma paksuksi vaahdoksi. Vatkaa kermavaahdon joukkoon vaniljakreemi. Raasta omena ja sekoita raaste mansikkasurvoksen joukkoon.
 
Kokoa kakku. Leikkaa kääretorttupohjasta neljä saman kokoista ympyrää. Nosta yksi pohjista tarjoilualustalle, levitä sille yksi neljäsosa vaniljavaahdosta ja kolmasosa survoksesta. Jatka näin kakun kokoamista. Levitä loppu vaniljavaahto kakun päälle ja reunoille ohueksi kerrokseksi.
 
Kuorruta kakku. Värjää sokerimassa vaaleanpunaiseksi halutessasi. Mittaa sokerimassaympyrän koko langan avulla: Pidä langanpäätä kakun alareunassa ja vie lanka kakun yli toiseen alareunaan. Kauli sokerimassa leivonta-alustan, kelmun tai leivinpaperin päällä sopivan kokoiseksi ympyräksi. Käytä tarvittaessa apuna tomusokeria, jos massa meinaa tarttua kiinni. Nosta tai kumoa kaulittu massa kakun päälle ja tasoittele käsillä kuorrutetta sileäksi. Oio reunojen rypyt varovasti venyttämällä sokerimassakuorrutetta alaspäin. Leikkaa ylimääräinen kuorrute varovasti pois ja tee siitä halutessasi koristeita. Tarjoile mahdollisimman pian.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)