torstai 11. syyskuuta 2014

Kevyt tiramisu

Muistan joskus ottaneeni tämän reseptin talteen, sillä halusin kokeilla tiramisua vaikkei kotoa silloin löytynytkään mascarponea. Nimittäin tähän tiramisuun sitä ei tule. Älkää silti järkyttykö. Moni on kehunut tällä reseptillä tekemääni tiramisua mielettömän hyväksi. Tiramisu ei ole ehkä sitä aitoa alkuperäistä, mutta ainakin minun mielestäni tätä voi silti sanoa tiramisuksi. Ainesten tähden kutsun tätä kevyeksi, sillä mikään kovin suuri rasva- tai sokeripommi tämä ei ole.
 

 
 
 
 
Kevyt tiramisu
  • riittävyys: 8 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 40 min + passiivinen väh. 1 h
  • säilyvyys: ainakin pari, kolme päivää jääkaapissa
  • vuoka: leipävuoka tai muu pitkulainen kelmulla vuorattuna
200 g savoiardi- eli tiramisukeksejä
3 dl vahvaa, kylmää kahvia
0,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk = 250 g maitorahkaa
0,5 dl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta
 
Levitä yksi kolmasosa kekseistä vuokaan, kostuta ne desillä kahvia. Kostuta loput keksit 2 dl kahvia. Vatkaa vaniljavaahto, lisää joukkoon maitorahka ja sokeri. Levitä vuokaan keksien päälle kolmasosa vaahdosta ja sihtaa päälle pari teelusikallista kaakaojauhetta. Laita puolet pehmenneistä kekseistä vaahdon päälle ja sitten taas puolet lopusta vaahdosta sekä kaakaojauheesta. Laita loput keksit päällimmäiseksi ja peitä tiramisu kelmulla. Säästä loppu vaahto ja kaakaojauhe. Anna tiramisun vetäytyä jääkaapissa vähintään tunti.
 
Kumoa tiramisu ja irrota kelmu. Levitä loppu rahkavaahto päälle ja koristele kaakaojauheella. Nautiskele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)