perjantai 19. syyskuuta 2014

Kevyet suklaamuffinit

Kun näin Sallys baking addiction -blogissa kevyiden suklaamuffinien ohjeen, en voinut muuta kuin ruveta heti leipomaan. Ne näyttivät niin herkullisilta! Lopputulos oli varsin onnistunut. Muffinit olivat ihanan kuohkeita ja pehmoisia niin tuoreina kuin parin päivän päästäkin. Ja mikä tärkeintä - muffinit olivat todellakin suklaisia!
 
Jos puhutaan itse valmistuksesta, niin muffinit valmistuvat ilman vatkainta, nopeasti ja helposti. Ja uskokaa tai älkää, muffinit ovat oikeasti melko terveellisiä! Laskin huvikseni että yhdessä muffinissa on vain 160 kcal...
 
 
 
 
 
Kevyet suklaamuffinit
  • riittävyys: 12 isoa muffinia
  • valmistusaika: aktiivinen 20 min + passiivinen 15 min
  • säilyvyys: ainakin kolme päivää jääkaapissa tiiviissä rasiassa tai kuvun alla
  • vuoat: 12 isohkoa paperista tai silikonista (voideltua) muffinivuokaa
140 g = 1-2 omenaa
100 g = 1 dl sokeria
85 g = 0,5 dl hunajaa
1 iso kananmuna
183 g = 1,75 dl maustamatonta jogurttia
1 tl vaniljasokeria
62 g = 1 dl vehnäjauhoja
62 g = 1 dl graham- eli täysjyvävehnäjauhoja
42 g = 1 dl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
90 g tummaa suklaata rouheena
 
 
Laita uuni kuumenemaan 215 asteeseen. Pilko omena(t) pieneksi, laita se kuumennuksen kestävään astiaan ja kuumenna mikron täysteholla pari minuuttia. Kun omenapalat ovat pehmenneet, soseuta ne.
 
Sekoita omenasose, sokeri, hunaja, muna, jogurtti ja vaniljasokeri kulhossa voimakkaasti puuhaarukalla. Siivilöi jauhot, kaakaojauhe, suola, sooda ja leivinjauhe ja sekoita yhteen. Lisää kuivat aineet pikkuhiljaa kosteisiin koko ajan huolellisesti sekoittaen. Lisää suklaarouhe. Taikinan kuuluu olla paksua.
 
Jaa taikina vuokiin - ne saavat tulla täyteen. Paista muffineita ensin 215 asteessa 5 minuuttia ja alenna sitten lämpöä 180 asteeseen. Paista niitä vielä 12-15 minuuttia. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, muffinit ovat kypsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)