sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Juhlavampi tiikerikakku

Englannin kielisissä blogeissa törmää jatkuvasti uusiin ihaniin ideoihin ja resepteihin. Tällä kertaa kokeilin tiikerikakkua erilaisella taikinalla ja eri valmistustavalla. Ja se kyllä kannatti - itse kakkupohja on hurjan pehmoista muttei ollenkaan kuivaa, kuorrute antoi viimeisen silauksen suklaisella maullaan. Oli hankaluuksia lopettaa kakun syöminen, niin hyvää se oli... Tavalliseen tiikerikakkuun verrattuna kakun tekemiseen menee melko kauan aikaa, mutta kaikki minuutit unohtuvat kun sitä maistaa!
 

 
 
Juhlavampi tiikerikakku
  • riittävyys: 10-12 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen reilu 1 h + passiivinen noin 3 h
  • säilyvyys: ainakin 4-5 päivää jääkaapissa
  • vuoka: 22-24 cm halkaisijaltaan oleva pyöreä vuoka voideltuna ja korppujauhotettuna
kakkutaikina:
4 kananmunaa
3 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
2,5 dl rypsiöljyä
2 rkl kaakaojauhetta
 
kuorrute:
130 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
70 g valkosuklaata
 
 
Leivo kakku. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta, maitoa ja öljyä sähkövatkaimen pienimmällä teholla. Jaa taikina kahdeksi, sekoita toiseen puoliskoon kaakaojauhe. Laita vuokaan ensin reilu puoli desiä lusikalla tai kauhalla, sitten saman verran kaakaotaikinaa päälle. Jatka näin, vuorotellen vaaleaa ja tummaa taikinaa, kunnes kaikki taikina on käytetty. (Katso alempana oleva kuvakollaasi.)
 
Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 40-60 minuuttia. Paistoaika riippuu uunisi tehosta ja vuoan koosta. Tein oman kakkuni 22 cm vuokaan, ja paistoin sitä 60 min. Näin siitä tuli juuri täydellinen. Voit kokeilla kakun kypsyyttä tikulla; jos siihen tarttuu taikinaa paista vielä lisää.
 
Anna kypsän kakun jäähtyä hetki vuoassaan ja kumoa se sitten. Käännä kakku oikeinpäin ja anna sen jäähtyä kokonaan vuokansa alla.
 
 
Kuorruta kakku. Sulata tumma suklaa, lämmitä kerma. Sekoita ne tasaiseksi kuorrutukseksi ja kaada kakulle. Sulata valkosuklaa varovasti ja kaada se esim. pakastepussiin, myös tyhjä leipäpussi käy. Leikkaa kulmasta pieni pala pois ja pursota raitoja kakulle. Nosta kakku jääkaappiin jäähtymään ja tarjoa kuorrutteen kovetuttua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)