tiistai 9. syyskuuta 2014

Helppo, nopea viinimarjapiirakka

Käytin tähän piirakkaan kahdenlaisia viinimarjoja, joten siitä tuli ihanan kaunis. Vaikka makumaailma on yksinkertainen, se on samalla raikas ja herkullinen. Piirakkaa syö myös silmillään helposti syntyvän mutta hivenen erilaisen ulkonäön vuoksi. Tämä piirakka syntyy nopeasti ja helposti ilman vatkainta.
 
 
 
 
 
Helppo, nopea viinimarjapiirakka
  • riittävyys: 8-12 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 30 min
  • säilyvyys: kolmisen päivää jääkaapissa kelmulla suojattuna
  • vuoka: halkaisijaltaan noin 27 cm piirakkavuoka voideltuna
  • vinkki: korvaa ruisjauhot vehnäjauhoilla, grahamjauhoilla tai hiutaleilla
 
pohja:
100 g voita tai margariinia
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
0,75 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
täyte:
250 g maitorahkaa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
 
päälle:
2 dl mustia viinimarjoja
2 dl punaisia tai valkoisia viinimarjoja
 
 
Tee ensin pohja. Sekoita voihin sokeri voimakkaasti lastalla. Lisää muna hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle, käytä apuna veistä.
 
Valmista täyte. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada seos pohjan päälle. Tasoita pinta. Ripottele viinimarjat täytteen päälle sektoreiksi. Paista piirakkaa 200 asteessa, uunin alimmalla tasolla noin 25-30 minuuttia. Tarjoa haaleana tai jääkaappikylmänä.

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi! :)