torstai 21. elokuuta 2014

Vaniljainen viinimarjatorttu

Tässä marjapiirakassa tai -tortussa on hivenen erilainen täyte. Vain pohja paistetaan, ja sen päälle levitetään vaniljakermavaahto ja viinimarjat. Käytä mielellään tuoreita marjoja, sillä pakastetut eivät ole niin kauniita sulaneina. Tämä torttu on simppeli ja melko nopea - sekä ennen kaikkea ihanan makuinen.
 
 
 
 
 
Vaniljainen viinimarjatorttu
  • riittävyys: noin 10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 40 min
  • säilyvyys: ainakin 3 päivää jääkaapissa kuvun alla
  • vuoka: voideltu, noin 27 cm halkaisijaltaan oleva piirakkavuoka
 
pohja:
100 g voita tai margariinia
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaura- tai ruishiutaleita
1 tl leivinjauhetta
 
täyte:
60 g = 1 dl vaniljakreemijauhetta (Prima) *
2 dl vettä
2,5 dl Flora vispiä
noin 5 dl viinimarjoja
 
 
Leivo pohja. Sekoita voi ja sokeri voimakkaasti kulhossa lusikalla. Seoksen on tarkoitus olla pehmeää, hieman vaahtomaista. Lisää muna kunnolla sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon varovasti. Levitä taikina piirasvuoan pohjalle veitsellä tai kädellä taputellen. Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan.
 
Tee täyte. Vatkaa vaniljakreemijauhe veden joukkoon. Vaahdota kerma paksuksi vaahdoksi. Vatkaa kermavaahdon joukkoon vaniljakreemi.
 
Viimeistele viinimarjatorttu. Pursota tai levitä vaniljakermavaahto piirakkapohjalle. Ripottele päälle viinimarjoja.
 
 
 
* Vaniljakreemijauhetta saa esimerkiksi Primalta. 
Muuta merkkiä käyttäessäsi tarkistathan pakkauksen kyljestä jauheen ja veden suhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)