sunnuntai 3. elokuuta 2014

Välimerellinen tapaspiirakka

10 päivää - 10 tapasta
OSA 5
 
 
edelliset:


Aurinkokuivatut tomaatit ja feta sopivat espanjalaiseen teemaan todella hyvin. Piirakka on hyvää seuraavanakin päivänä, joten voit leipoa sen etukäteen.


Piirakoista oikean puoleinen.
 


Välimerellinen piirakka
  • riittävyys: 42 palaa, riittää noin 25 hengelle
  • valmistusaika: aktiivinen noin 40 min + passiivinen noin 30 min
  • säilyvyys: pari, kolme päivää jääkaapissa
  • vuoka: leivinpaperilla vuorattu pelti
pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
200 g voita tai margariinia
1 dl vettä

täyte:
1 prk pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja
1 prk = 200 g fetakuutioita
noin puoli ruukkua tuoretta basilikaa
noin 3-4 dl juustoraastetta
4 dl maitoa
4 pientä tai 3 isoa munaa


Leivo pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään, nypi joukkoon rasva. Lisää viimeisenä vesi ja sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina leivinpaperille pellin kokoiseksi.

Tee täyte. Levitä pohjalle tomaatit ja feta. Silppua basilika ja levitä pohjalle. Ripottele päälle juustoraastetta. Sekoita maito ja munat vispilällä tasaiseksi seokseksi. Valuta seos piirakalle. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30-40 minuuttia kunnes pinta on saanut hieman väriä. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)