lauantai 30. elokuuta 2014

Omena-puolukkagalette

Galette on tämän hetken trendileivonnainen. Galette on avopiirakka, ja se juontaa juurensa ranskalaisesta keittiöstä. Yleensä tällaisen piirakan reunat käännetään täytteen päälle. Se paistetaan ilman vuokaa, leivinpaperin päällä. Käytin täytteeseen puolukkaa ja omenaa - syksyn antia. Galettea voi syödä sormin, sillä tukeva pohja takaa siisteyden. Galette on ihanaa vaihtelua tavallisille piiraille.
 
 
 
 
 
 
Omena-puolukkagalette
  • riittävyys: noin 8 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen noin 30 min + passiivinen 30 min
  • säilyvyys: ainakin pari, kolme päivää jääkaapissa
  • vinkki: jos et omista ruisjauhoja, korvaa ne tavallisilla vehnäjauhoilla
 
pohja:
100 g voita tai margariinia
1,5 dl ruisjauhoja
2,5 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
0,5 dl sokeria
2 dl maustamatonta jogurttia tai 1 prk kermaviiliä

täyte:
2 dl puolukoita
1 omena
2-3 rkl sokeria

voiteluun:
kananmunaa


Leivo pohja. Nypi voi, jauhot, suola ja sokeri murumaiseksi seokseksi. Lisää jogurtti ja sekoita tasaiseksi. Taikinan kuuluu olla pehmeää ja tarttuvaa. Kaavi taikina leivinpaperin päälle pellille keoksi. Taputtele se jauhotetulla kädellä pyöreäksi levyksi, joka on miltei pellin levyinen.
 
Levitä täytteet pohjalle haluamallasi tavalla. Jätä noin 3 cm reunoista täyttämättä. Käännä reunat täytteen päälle. Voitele reunat kananmunalla. Paista galettea 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes reunat ovat kauniin kullanruskeat. Tarjoile halutessasi kermavaahdon kera.
 
 
Pohjan ohje on otettu täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)