keskiviikko 27. elokuuta 2014

Nopeat tiikerimuffinit

Yllätysvieraiden saapuessa tarvitaan jotain nopeaa herkkua. Nämä muffinit ovat hieman erilaisia kaksivärisyytensä ansiosta. Muffinit valmistuvat puolessa tunnissa paisto mukaan lukien, eikä vatkainta tarvita. Ne ovat uunituoreina vastustamattoman ihania!
 
 
 
 
 
Tiikerimuffinit
  • riittävyys: 12 muffinia
  • säilyvyys: n. 3 päivää jääkaapissa tiiviissä rasiassa
  • valmistusaika: aktiivinen 15 min + paisto 15 min
  • vuoat: 12 silikonista tai paperista muffinivuokaa
 
suklaataikina:
1,5 dl vehnäjauhoja
0,75 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
40 g voita tai margariinia sulatettuna
0,4 dl maitoa (vajaa puoli desiä)
1 kananmuna
 
vaniljataikina:
1,5 dl vehnäjauhoja
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
40 g voita tai margariinia sulatettuna
0,4 dl maitoa (vajaa puoli desiä)
1 kananmuna
 
 
Tee molemmat taikinat eri kulhoissa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sula voi, maito ja kananmuna, sekoita tasaiseksi. Jaa suklaataikina ensin muffinivuokiin, jaa päälle vaniljataikina. Paista muffineita 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)