keskiviikko 13. elokuuta 2014

Kirsikkakuppikakut

Eilen, tiistaina, sain heti aamulla ihanan kommentin. Anonyymi lukija pyysi leivonnaisreseptin kirsikasta. Toteutan aina todella mielelläni reseptipyyntöjä! Toivottavasti oli avuksi.
 
Aloin miettimään ensimmäisenä leivonnaistyyppiä. Päädyin kuppikakkuihin, sillä niin monet pitävät niistä ja itse rakastan niiden tekemistä. Sen jälkeen mietiskelin kirsikalle sopivaa paria. Tumma suklaa on hyvin tyypillinen makupari kirsikalle, mutta näihin kuppikakkuihin käytinkin valkosuklaata. Mielestäni myös manteli sopii ihanasti kirsikkaan. Kuppikakkuihin se sopi täydellisesti.
 
Kuppikakkujen pohjataikina on todella mehevä. Kirsikanpalat sävyttävät taikinaa ihanasti. Mantelisattumat taas tekevät hieman purutuntumaa. Ohjeen mantelimäärä on melko pieni, mutta sitä ei kannata lisätä mantelin voimakkaan maun vuoksi. Näissä kuppikakuissa kun pääasia on kirsikka! Jos mantelin maku ei miellytä tai herkuttelijoista löytyy allergisia, sen voi jättää kokonaan pois. Kuorrute on kuohkeaa valkosuklaa-rahkavaahtoa, ja se kruunaa makunautinnon. Jos sattuu hieman laiskottamaan tai on ajasta pulaa, kuorrutetta ei tarvitse tehdä lainkaan - itse kuppikakkupohjat ovat niin meheviä ja maukkaita.
 
 
 
 
Kirsikkakuppikakut
  • riittävyys: 12 kuppikakkua
  • valmistusaika: aktiivinen 40 min + passiivinen 30 min
  • säilyvyys: jääkaapissa, tiiviissä rasiassa/kuvun alla jopa kolme päivää
  • vuoat: 12 silikonista tai paperista muffinivuokaa
 
pohjat:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
1 dl maustamatonta jogurttia
90 g voita tai margariinia sulatettuna
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g = noin 2 dl kirsikoita
20 g mantelirouhetta
 
kuorrute:
70 g valkosuklaata
250 g maitorahkaa
1 dl vispikermaa
 
 
Poista kirsikoista kivet ja silppua kirsikat. Sekoita munat ja sokerit puulastalla. Lisää voisula sekä jogurtti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita viimeisenä kirsikat ja mantelirouhe taikinaan. Jaa taikina 12 vuokaan. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.
 
Sulata valkosuklaa ja jäähdytä sitä hieman. Vaahdota kerma paksuksi, lisää joukkoon valkosuklaasula sekä rahka. Pursota kuorrute jäähtyneiden kakkusten päälle. Anna kuppikakkujen jäähtyä ja jähmettyä vielä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)