perjantai 1. elokuuta 2014

Keitetyt munat anjovistäytteellä


10 päivää - 10 tapasta
OSA 4
 
 
edelliset:
 
 
 
 
Anjovis jakaa mielipiteitä. Itse en oikein pidä anjoviksesta. Kehuja nämä silti saivat, ja melkein loppuivat kesken.
 
 
 
 
 
Keitetyt munat anjovistäytteellä
  • riittävyys: 50 tapasta eli noin 25 hengelle
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 30 min
  • säilyvyys: pari päivää jääkaapissa
25 kananmunaa
3 prk anjovista
ruukku tilliä
1 sipuli (tämän kesän sipulit voi käyttää varsineen)
 
 
Laita kananmunat isoon kattilaan ja laske niiden päälle vettä kunnes ne peittyvät. Laita kattila liedelle. Kun vesi kiehuu, katso kellosta - ota kattila levyltä 10 minuutin päästä. Valuta kuuma vesi pois ja laske tilalle kylmää vettä. Anna munien jäähtyä hetki ja nosta ne sitten pois vedestä. Laita jääkaappiin vartiksi jäähtymään.
 
Halkaise munat pituussuunnassa. Irrota keltuaiset varovasti munista ja laita kulhoon. Laita kaiverretut munat jääkaappiin odottamaan. Silppua puolet tillistä keltuaiset joukkoon. Kuori sipuli ja silppua, silppua myös anjovis. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Ota munat jääkaapista ja asettele tarjoiluastialle. Jaa keltuais-anjovistäyte munille. Koristele anjovis-munat lopulla tillillä. Säilytä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)